Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Forsberg berättar om barnet: Det blir en kille

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.

Peter Forsberg ska snart bli pappa för första gången.

I TV4 Nyhetsmorgon avslöjar han att det blir en son.

– För mig känns det jättebra, för mig blir det absolut roligt, säger Forsberg.

Det har gått ett år sedan Peter Forsberg bestämde sig för att sluta med ishockeyn en gång för alla. Sedan dess har han varit assisterande general manager för Modo och pluggat ett år på programmet MDA - Management Diploma for Athletes. Och förberett sig inför papparollen.

Forsbergs och flickvännens Nicole Nordins barn väntas komma i sommar och i dagens TV4 Nyhetsmorgon avslöjade "Foppa" att det blir en son.

– Jag vet inte vad man brukar säga, tjejer får man killar gör man, så det blir en kille. För mig känns det jättebra, för mig blir det absolut roligt, säger Forsberg.

Men namnet är fortfarande inte bestämt.

– Vi sa att om det blir en tjej så skulle hon få välja, och kille så skulle jag få välja namn. Jag sa ett namn, men vi får se om jag får igenom det eller inte. Vi är ganska överens men är inte riktigt hundra, säger Forsberg och skrattar.

"Haft min karriär"

Sommaren ska spenderas i sommarstugan i Örnsköldsvik, men hur hösten ser ut vet "Foppa" ännu inte.

– Sen vill ju hon också plugga vidare eller jobba och sådana här grejer. Jag har sagt att jag ska vara hemma så mycket som möjligt så att hon ska få jobba vidare med det hon vill syssla med. Jag har ju haft min karriär, men hon vill ju ut i arbetslivet. Det är svårt att sia om hur det ska bli innan han har kommit ut, men vi har en bra relation jag och min tjej så jag tror inte att det blir någon fara att lösa det där.

Peter Forsberg hade tänkt sig att de första åren efter hockeykarriären skulle bli lugna, med mycket golf och mindre arbete. Men stjärnan har haft fullt upp med utbildning, jobb och projekt och någon vila har det inte blivit.

– Det blev lite mycket med både skolan och Modo och massa projekt i mitt familjeföretag, så det blev rätt mycket i vinter kan jag säga. Jag ska väl kanske lugna ner mig lite till nästa år, nu får vi familj och då får jag inte ledigt heller tror jag, säger Forsberg.

"Bra chans att vinna"

Han har även hunnit följa Tre Kronors uppladdning inför hemma-VM som börjar på fredag och tror att publiken kommer att få se ett bättre lag i mästerskapet. Då har NHL-stjärnorna kommit in i truppen och de mindre erfarna fått lämna.

– Jag tror att det blir bra om man tittar på de sista matcherna, det blir nästan ett helt nytt lag som kommer in. Det har varit svårt för de här killarna som varit på gränsen att spela, att man vet att om man inte gör en bra match så åker man ut. Sedan är det svårt att vara riktigt hundra motiverad när det är en träningsmatch.

Forsberg tror att det främst är hemmaplan som har lockat hem NHL-proffsen.

– Jag skulle tänka så. Självklart tror jag att det är kul för grabbarna att komma hem och spela ett hemma-VM. Det är något jag saknar att jag inte fick göra, komma hem och spela inför hemmapubliken. Det kommer bli ett bra drag på läktaren och ett kul VM.

Kallas för "Fet-Foppa"

Han tror på ett bra VM för Sverige och att Tre Kronor ställs mot Kanada i final.

– Vi har en bra chans att vinna, det har vi. Karlsson och Alfredsson kommer, och Zetterberg och Franzén. För mig blir det kul att titta på Landeskog som kommer från Colorado. Men det är många bra lag, det kommer bli tufft.

I slutet av intervjun fick Forsberg följa med Nyhetsmorgons programledare Kristin Kaspersen och äta glass - med blandade känslor.

– Jag har en polare som kallar mig "Fet-Foppa", så jag får ta det lite lugnt.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.