Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Förre SHL-stjärnan misstänkt för våldtäkt

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Mike Comrie spelade i Färjestad under NHL-lockouten
Han har gjort många säsonger i NHL
Foto: Ross Franklin

Före detta Färjestadsspelaren Mike Comrie utreds av polis.

Enligt amerikanska sajten TMZ misstänks Comrie för våldtäkt.

Mike Comrie är mest känd för sin 13 år långa NHL-karriär, där han spelade i klubbarna Edmonton Oilers, Philadelphia Flyers, Phoenix Coyotes, Ottawa Senators, New York Islanders och Pittsburgh Penguins. Men han hann även med en en säsong lång sejour i Färjestad, säsongen 2004/2005. Han gjorde ett mål och sex assist på tio matcher.

Comrie misstänks för våldtäkt

Comrie, som la av med hockeyn 2012 efter upprepade problem med en höft, har nu återigen blivit rubrikstoff i USA. Enligt amerikanska sajten TMZ misstänks Comrie för våldtäkt efter att en kvinna lämnat in en polisanmälan.

Kvinnan hävdar att hon följde med Comrie hem till hans bostad i västra Los Angeles. Där ska han ha våldtagit henne flertalet gånger. Kvinnan påstår också att hon har tagit in på sjukhus för att kunna säkra medicinska bevis på övergreppet.

Enligt TMZ:s uppgifter har Comrie nekat till brott. Han medger att kvinnan varit i hans hem, men att samlagen ska ha skett endast efter att samtycke upprättats. Nu väntar Comrie på att bli förhörd av polis.

Tidigare gift med sångerska

I början av 2014 skilde sig Comrie från sångerskan och skådespelaren Hilary Duff. Duff gick med på att betala Comrie hela 2,5 miljoner dollar, alltså ungefär 21 miljoner kronor, som en del av den ekonomiska överenskommelsen.

I samma vända rapporterades det om att Comrie blivit föremål för viss uppmärksamhet under en blöt utekväll på Los Angeles-nattklubben Mastro's.

– Han var full och slängde pengar på en kvinna och bad om sex, sa ett vittne till US Magazine.

– Hilary förstod till sist att Mike inte skulle förändras. Han sabbade det och valde att leva sitt liv som om han vore singel.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.