Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Ex-Malmö-spelaren attackerar supporter

Matt Nickerson.
Foto: Milton Keynes Lightning.

Engelsk ishockey skakas av en jätteskandal.

Backen Matt Nickerson har sparkats av sin klubb och stängts av i 20 matcher.

Anledningen?

Han slog en supporter och gick till verbal attack mot en domare. 

Incidenten inträffade efter Milton Keynes Lightnings ligamatch mot Guildford i söndags. På väg ut i omklädningsrummet måttade Nickerson ett slag mot en åskådare, till synes oprovocerat, med höger hand. 

På tv-bilderna från händelsen ser det ut som att Nickerson träffar supportern i huvudet.

"Det är oacceptabelt att supportrar någon gång blir hotade eller känner sig otrygga", skriver Milton Keynes i ett uttalande.

Nu står det klart att Nickerson straffas. Och det rejält. Amerikanen stängs av i 20 matcher, därtill river Milton Keynes hans kontrakt. 

Stängs av efter jätteskandalen

"Milton Keynes tar säkerheten för sina spelare, motståndare och framför allt åskådarna på stort allvar. Ligan måste se till att alla klubbar tar sina säkerhetsåtgärder på allvar", fortsätter Lightning i et uttalande enligt BBC.

I ligans anmälan av incidenten framgår det att Matt Nickerson medvetet slog supportern i huvudet. Han visades ut i omklädningsrummet efter att vid flera tillfällen försökt slita sig från en linjeman för att gå till fysiskt angrepp på en motståndare.  

"På väg ut från isen flyttade Nickerson sin klubba från höger till vänster hand. Det indikerar på att Nickerson tänkt göra något fysiskt", står det i anmälan av incidenten. 

Matt Nickerson gjorde sex matcher för Malmö Redhawks i hockeyallsvenskan säsongen 2008/2009. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.