Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Förklarar uppbrottet: ”Det var inte planerat”

Peter Forsberg och Nicole Nordin.
Foto: ROBERT EKLUND / STELLA PICTURES
Foto: JEAN-CHRISTOPHE BOTT / AP TT NYHETSBYRÅN

Peter Forsberg lämnade obemärkt sin roll i Modo 2015. 

Nu berättar hockeylegendaren anledningen till uppbrottet med moderklubben. 

– Vi fick hastigt och lustigt reda på att Nicole var gravid med Diego i tredje månaden, vilket inte var planerat, säger han Allehanda. 

Modoprodukten Peter Forsberg avslutade sin aktiva hockeykarriär i Colorado 2011, och klev därefter in i rollen som assisterande general manager i Modo. 

Efter fyra år i rollen lämnade ”Foppa” föreningen, men det valet var inte planerat, berättar Forsberg för Allehanda. 

– Det som kanske inte alla vet är att jag klev av inofficiellt redan i oktober 2015, alltså ett halvår innan det vart officiellt. Anledningen till avhoppet var att mitt privatliv förändrades då.

Legendarens fru, Nicole Nordin, väntade barn. Paret, som hade två barn sedan tidigare, bodde då i Stockholm, och Forsberg ville inte lämna sin gravida fru för sitt jobb i Örnsköldsvik. 

Paret har tre barn tillsammans

– Vi hade redan två barn och sedan fick vi hastigt och lustigt reda på att Nicole var gravid med Diego i tredje månaden, vilket inte var planerat. Särskilt med tanke på att det var så pass tätt inpå, Lily hade precis fyllt ett år vid tidpunkten, säger Peter Forsberg. 

Peter Forsberg var med och byggde laget inför säsongen 2015, men var inte involverad i det Modo som åkte ur SHL under våren 2016. 

Paret bor i dag i Schweiziska Zug med sin tre barn, Lennox, Lily och Diego. 

– Vi har kommit in i vardagslivet bättre här och kidsen har skaffat sig kompisar. Vi har alltid gillat Schweiz, men nu känner vi oss bättre förankrade här, menar de båda, har Forsberg berättat i en tidigare intervju med Expressen. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.