Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

”Foppas” varning på sonens hockeyläger

Peter Forsberg lämnar Sverige
Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN
Forsberg och sambon Nicole Nordin
Foto: HANS SHIMODA/TT / HANS SHIMODA TT NYHETSBYRÅN

Peter Forsberg befinner sig just nu på Niklas Sundströms hockeyskola i Ramsele tillsammans med sin son Lennox, 7.

Forsberg är noga att poängtera att det är glädjen och kravlösheten som är prio ett i hans hockeyuppfostran.

– Man ska få se det som något som bara är roligt så länge som möjligt, säger han till Sveriges Radio.  

Niklas Sundströms hockeyskola i Ramsele utanför Sollefteå har pågått under många år och här kommer många av Sveriges hockeyprofilers barn och tränar. Bland annat Marcus Näslund, Samuel Påhlsson och just nu befinner sig även Peter Forsberg där med sin son Lennox, 7, där. 

– Det är en fin miljö och inte så allvarligt. Jag tror att alla som varit här och spelat med den här hockeyskolan har haft roligt. Han (Lennox) var väldigt blyg och stod och höll om mig. Men sen gick det bara två timmar så var det fullt ös, säger han till Sveriges Radio. 

Glädjen och kravlösheten viktigast

Samtidigt som Peter Forsberg själv hade en vinnarskalle och hett temperament under sin karriär menar han på att det viktigaste i hans hockeyuppfostran är glädjen och kravlösheten. 

– Man ska få se det som något som bara är roligt så länge som möjligt. Gärna upp till 16-årsåldern. Blir det för mycket press då struntar man nog ofta i att gå ut och spela spontanhockeyn på gatan och det var där jag lärde mig allra mest. Där fick jag spelsinne och teknik. Vi som har spelat på hög nivå känner att det är så man vill ha det när man växer upp, säger Peter Forsberg till Sveriges Radio. 

”Barnen måste ju kunna spela hockey”

Forsberg lever även i Schweiz där han driver företag. Han menar att det är viktigt att barnen ska kunna spela hockey. 

– Schweiz är en helt okej hockeynation, vilket var viktigt för mig, barnen måste ju kunna spela hockey, har Forsberg sagt till tidningen King. 

Han har tidigare berättat för SportExpressen om hur han och sambon Nicole Nordin arbetar för att uppfostra sina barn. 

– Det här är något vi självklart diskuterar. Hur viktigt det är med att lära sig att ha respekt för andra människor - och det här med pengar. Att de inte växer på träd. Du måste jobba hårt, annars får du inget, sa han. 


◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.