Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Foppas nya satsning: "Tycker det är jättekul"

Foto: Roger Vikström
Foto: Daniel Stiller
Foto: Lisa Mattisson

Han har lämnat hockeylivet bakom sig.

Nu är det affärsmannen Peter Forsberg, 42, som går till jobbet varje dag.

- Jag var nervös när jag spelade hockey varje morgon när jag vaknade upp. Nu är det jättekul att kliva upp och gå till jobbet, säger Foppa.

Som den tävlingsmänniska han är ger han sig in i skobranschen igen och tar upp kampen med sitt gamla skomärke, Crocs.

Ipanema och Rider heter Foppas och sambon Nicoles senaste satsning. Brasilianska sandaler som nu marknadsförs med en udda och lätt galen video på internet, där hockeystjärnan tar hjälp av tre andra idrottsstjärnor: Förre skidhjälten Gunde Svan, tennisprofilen Jonas Björkman och fotbollsspelaren Kevin Walker.

- Vi hade jätteroligt när vi spelade in reklamfilmen i en studio här i Stockholm. Jag fick med mig regissören Camilo Altera, som jag jobbat med när vi gjorde reklamfilmer för Svenska Spel, så jag är jättenöjd. Han är fantastisk.

Du tar upp konkurrensen med ditt gamla skomärke, Crocs?

- Absolut, det är kul att pröva på något nytt. De ska få sig en match. Det är tanken. Vi tror att det kommer att gå jättebra och kommer att sälja Ipanema i Sverige och Finland genom vårt bolag Salice Distribution, som Nicole basar över.

- Konkurrenterna kommer att få jobba för att hänga med. Och jag slipper kanske få så mycket skäll som under Crocstiden om hur fula skorna var.

Andra nya satsningar?

- Nicole och jag var just i New York och skaffade oss rättigheter i Sverige och Norge för skomärket Steve Madden, som vi också tror på.

"Stortrivs med livet"

Hur ser din vardag ut i dag?

- Jag stortrivs med livet, det är jättekul att sätta sig in i affärerna. Varje beslut är inte längre en OS-final. När jag spelade hockey var man otroligt nervös i stort sett varenda gång man vaknade upp på mornarna. Men inte nu.

Vad är skillnaden mellan hockeyn och livet som affärsman?

- Det var väldigt kul att vinna matcherna när jag spelade, men samtidigt var det otroligt jobbigt fram till nedsläpp. Det var så fokuserat på hur ska det gå i dag? och man hade förberett sig in i detalj på vilka man skulle smälla på och hur tufft det skulle bli.

- Hade vi förlorat en match, så tänkte man att vi får inte förlora två i rad eller om det var en mästerskapsfinal så fanns det extra press. Man var alltid nervös. Det är jag inte längre. Jag tycker att det är jättekul att kliva upp varje morgon och se fram emot dagen som väntar.

"Vi kör på"

Är det skönt att vara sin egen chef?

- Jomen, det är det väl också en fördel. Och sedan är det inte så många som bedömer en varje dag utan vi kör på.

Du har ett kontor att gå till här i centrala Stockholm varje dag?

- Ja, det gillar jag. Jag sitter med Erik Sällström, som tillsammans med sin pappa Lars är vår partner i fastighetsbolaget Lerstenen och Nicole har nu anställt några medhjälpare i skoföretaget. Jag gillar alla runtomkring mig på jobbet.

Mer affärer och investeringar på gång?

- Ja, men inget jag kan tala om just nu.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.