Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Foppas nya investering med Hollywoodstjärnan

Peter Forsberg. Foto: SÖREN ANDERSSON/ TT NYHETSBYRÅN
Joel Kinnaman. Foto: PHOTO IMAGE PRESS / PHOTO IMAGE PRESS/IBL SPLASH NEWS

I höstas lanserades klockmärket Carl Edmond. 

Nu kliver ishockeylegendaren Peter "Foppa" Forsberg in som delägare i företaget. 

"Jag kände starkt att jag vill vara med som en del i den här trion och ta något svenskt ut i världen", säger Forsberg enligt Breakit. 

Entreprenören Filip Tysanders klockbolag Daniel Wellington är ett av Sveriges mest framgångsrika modebolag det senaste decenniet och under fjolåret gjorde bolaget en vinst på hisnande en miljard kronor. 

I höstas fick de en utmanare i form av Carl Edmond som lanserades av grundaren Ali Nouri tillsammans med Hollywoodskådisen Joel Kinnaman. 

Peter Forsbergs nya investering

Nu kliver fyra nya delägare in i företaget. Synsams koncernchef Håkan Lundstedt är den av dem, precis som affärsmannen och investeraren Peter Thörnqvist. Den sistnämnda blir dessutom ny styrelseordförande. De andra två är den svenska hockeylegendaren Peter "Foppa" Forsberg och hans hustru, entreprenören Nicole Nordin. 

Forsberg har tidigare investerat ganska tungt i fastigheter och i och med den här satsningen utforskar han en helt ny bransch. 

"Jag har stort förtroende för Håkan och Peter med deras bakgrund och vad de åstadkommit tidigare och kände starkt att jag vill vara med som en del i den här trion och ta något svenskt ut i världen", säger Forsberg enligt Breakit. 

Carl Edmonds grundare om Foppa

Ali Nouri menar att Forsberg är ett viktigt tillskott i bolaget, men inte på grund av sitt namn. 

– Jag lägger vikt på kompetens och vad de kan bidra med till Carl Edmond. I Peters fall så är han affärsman som investerat i andra företag, det är den kompetensen som han kommer att bidra med, säger han. 

Nouri vill inte kommentera hur det går för företaget.