Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Foppas lyxliv i utlandet: ”Det är ganska perfekt”

Peter Forsberg och fästmön Nicole Nordin
Foto: PATRIK C ÖSTERBERG / MEDIABILD/IBL IBL BILDBYRÅ
Foto: TV4

Hockeyhjälten Peter Forsberg har flyttat till Schweiz tillsammans med familjen.

Därifrån driver han ett affärsimperium värt över en miljard kronor. 

– Det jag kan säga är att jag har mer pengar i dag än vad jag hade när jag slutade med hockeyn, säger Forsberg till tidningen King. 

I april 2018 berättade Peter Forsberg för första gången att han och fästmön Nicole Nordin skulle flytta från Sverige till Schweiz för att satsa på sitt skoföretag. Nu lever han i Zürich där bolaget Inuikii har sitt huvudkontor.

Forsberg har berättat om sitt nya liv i en lång intervju med tidningen King.

– Jag ville inte tillbaka till USA, det är alldeles för långt hemifrån, men Schweiz är ganska perfekt. Det är bra skolor, fin natur och ordning och reda i samhället. Sedan är ju Schweiz en helt okej hockeynation också, vilket var viktigt för mig, barnen måste ju kunna spela hockey, säger Forsberg till tidningen. 

Forsberg om pengarna

Inuikii är bara en byggsten i ett större imperium för Forsberg, som efter sin sanslöst framgångsrika hockeykarriär sadlade om till affärsman. Han driver investmentbolaget Forspro med pappa Kent Forsberg och är delägare i fastighetskoncernen Lerstenen. För att nämna några av hans många förgreningar i näringslivet. 

Enligt King är Forsbergs affärsimperium värt över en miljard kronor.

– Fastigheterna är absolut det som gått bäst för oss. Det började med att vi köpte en fastighet i Örnsköldsvik i början av 2000-talet tillsammans med familjen Sällström, som pappa kände från Umeå. Samarbetet fungerade bra och sedan har det rullat på och blivit mer och mer. Man kan säga att fastigheterna är ångloket som dragit oss i alla år. 

Och Forsberg ser till att dra nytta av sina insamlade miljoner. Inför familjens flytt till Schweiz köpte han tre bilar av modellen Porsche på en och samma gång. GT räknade ut att totalnotan landade på tre miljoner kronor.

”Har mer pengar i dag”

Men Forsberg har råd. 

– Det jag kan säga är att jag har mer pengar i dag än vad jag hade när jag slutade med hockeyn. Jag är nöjd med den avkastning jag fått och var företagsgruppen står i dag, säger Forsberg. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.