Omtalade bilden på Lundqvist och Nylander efter VM-guldet. Foto: MARTIN MEISSNER / AP TT NYHETSBYRÅNOmtalade bilden på Lundqvist och Nylander efter VM-guldet. Foto: MARTIN MEISSNER / AP TT NYHETSBYRÅN
Omtalade bilden på Lundqvist och Nylander efter VM-guldet. Foto: MARTIN MEISSNER / AP TT NYHETSBYRÅN
Henrik Lundqvist med frun Therese. Foto: STEFAN SÖDERSTRÖMHenrik Lundqvist med frun Therese. Foto: STEFAN SÖDERSTRÖM
Henrik Lundqvist med frun Therese. Foto: STEFAN SÖDERSTRÖM

"Folk kommer alltid att säga såna saker"

Publicerad

Henrik Lundqvist gästar senaste avsnittet av podcasten "Vägen till toppen".

Då berättar han bland annat om hur familjen har fått anpassa sig mycket efter hans karriär.

– Så länge jag håller på med hockey så är ju det prioritet ett hela tiden, säger Lundqvist.

I Camilla Enströms nya podcast "Vägen till toppen" är Henrik Lundqvist gäst i det allra första avsnittet.

Då berättar den svenske målvaktsstjärnan bland annat om känslorna efter att han i våras vann VM-guld tillsammans med brodern Joel och hur stort det är att få spela för Tre Kronor.

–  Det är sån stolthet du känner. Det är en av de största anledningarna till att man vill spela i landslaget. Du spelar inte bara för killarna i laget eller för en liten skara av fans, utan du spelar för ditt land. Det är en jättehäftig känsla verkligen. Alla stod ju bara och skrek där på isen i fem minuter. Man kramar om alla som har varit där, ledarna och materialarna, alla spelar en liten roll i det här. Så det var en häftig turnering som jag är otroligt glad att jag åkte på, säger Lundqvist.

Lundqvist om omtalade bilden

Efter VM-finalen blev bilden på William Nylander och Henrik Lundqvist en stor snackis, då Nylander hoppar upp för att krama målvakten.

I podcasten berättar Lundqvist att han inte alls var förberedd på att Nylander skulle komma med sån kraft.

– Jag tänkte ”I got this”, tänkte jag. Så jag var ju beredd, men han hoppade ju en halvmeter högre än vad jag trodde att han skulle göra. Det gick från ett "ja-vrål" till ett "aj-vrål" som övergick sen igen till ett ja, säger han och skrattar.

 

LÄS MER: NHL – matcher i dag, matcher i tv, resultat och statistik

 

Lundqvist: "Gäller att bevisa att det är fel"

Men målvakten har inte bara hockeyn att fokusera på. Han är även pappa till två barn, och berättar att familjen har fått anpassa sig mycket till hans karriär.

– Mitt liv har förändrats rätt mycket sen jag åkte över till New York. Jag har två barn, två och fem år, och försöker få det livet att fungera i kombination med hockeyn. Men så länge jag håller på med hockey så är ju det prioritet ett hela tiden. Det är lite så att familjen anpassar sig, för jag anpassar mig till ett lag. Så jag kan inte bara sticka i väg och göra mina grejer utan jag har signat upp för det här nu, säger han.

Och trots att det ibland kan vara svårt att kombinera familjelivet med karriären känner målvakten att det är hockeyn som gäller i några år till.

– Jag vet att jag har fyra år kvar på kontraktet och mitt mål är att spela ut det och sen får man se lite hur man mår. Hur kroppen mår fysiskt, mentalt, har jag energin till att försöka bli bättre? Kan jag leverera? Kraven är höga. Men någonstans är ju det ett mål jag har, att kunna bevisa att jag kan spela till jag är 39. Så fort du börjar komma upp i ålder så kommer folk alltid säga att du börjar bli gammal, ”han är lite långsammare”, eller vad det än är. Så då gäller det att bevisa att det är fel.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag