Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Finska kritiken – mot svenska ”plåtburken”

Stiga Arena i Tranås.Foto: AXEL BOBERG / BILDBYRÅN
Foto: AXEL BOBERG / BILDBYRÅN
Foto: AXEL BOBERG / BILDBYRÅN
Foto: LARRY W. SMITH / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÃÖN
Foto: MATT SLOCUM / AP

USA och Kanada spelar sina landskamper i NHL-arenor.

De europeiska topplagen i... Småland.

Nu riktar det finländska landslaget skarp kritik mot arrangören.

”Hallen är som en plåtburk”, skriver målvakten Noora Räty på Twitter.

Slutspelet i damernas Euro Hockey Tour avgjordes i dagarna i småländska Eksjö och Tranås.

Det finska landslaget är inte jättenöjd över valet av spelplatser. Samtidigt som de bästa europeiska lagen gör upp i ishallar med cirka hundra åskådarplatser spelar USA och Kanada mot varandra i NHL-arenor, matcher som sänds av NHL Network.

Kontrasterna är enorma och i Finland menar man att de utvalda ishallarna i Sverige är undermåliga och ovärdiga en landslagsturnering.

Den finska målvakten Noora Räty, som bland annat har vunnit dubbla OS-brons, skriver på Twitter:

”Det är som en plåtburk. Hallen har inga omklädningsrum, så det första man får göra är att är att ta på sig skridskoskydden, gå från hallen ut på gården, promenera cirka 50 meter och gå upp för trapporna till multisporthallen. Alla spelare får inte ens plats i omklädningsrummet”.

Finska ilskan: ”Inte normal standard”

Den finska tidningen Iltalehti har uppmärksammat målvaktens vassa kritik och har frågat landslagsledaren Tiina Karinen hur hon ser på saken.

– Kontrasten är stor. Den här hallen (Eksjö) lever inte upp till en normal standard, men som deltagande nation är vi här på arrangörens villkor. När vi kom hit visste vi inte vad det var för slags hall som väntade. Omklädningsrummen är i en annan byggnad, säger Karinen till tidningen.

Hon förstår inte varför man valt att förlägga turneringen i en så liten ort.

– Jag vet inte varför. Fyranationsturneringen skulle spelas i Luleå i november, men turneringen ställdes in av det svenska förbundet, säger Karinen.

Turneringen i Luleå ställdes in med anledning av Damkronornas strejk.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.