Kasper Björkqvist med finske ikonen Teemu Selänne. Foto: Olle WandeKasper Björkqvist med finske ikonen Teemu Selänne. Foto: Olle Wande
Kasper Björkqvist med finske ikonen Teemu Selänne. Foto: Olle Wande
Foto: Sean KilpatrickFoto: Sean Kilpatrick
 Foto: Sean Kilpatrick
Foto: Sean KilpatrickFoto: Sean Kilpatrick
 Foto: Sean Kilpatrick

Finska hälsningen till Sverige efter guldet

Publicerad

HELSINGFORS/STOCKHOLM. Finland tog hem JVM-guldet efter en dramatisk övertidsseger mot Ryssland.

Efter matchen skickade Kasper Björkqvist en hälsning till alla finländare som är bosatta i Sverige.

– Det här är till er också. Ni är också finländare även om ni bor i vår älskade grannfiende, säger han.

Efter en dramatisk match som stod 3-3 efter full tid gick JVM-finalen till förlängning. Där var hemmanationen Finland det starkaste laget och avgjorde redan efter 93 sekunder.

Kasperi Kapanen blev stor hjälte när han tog köksvägen runt det ryska målet och satte den avgörande pucken. Kort därefter omfamnades han av segerrusiga lagkamrater.

Höll på att missa firandet

Men en som höll på att missa firandet var Kasper Björkqvist. Han satt och tittade på jumbotronen när Kapanen slog in 4-3-målet.

– Så jag såg det inte live. Men kompisarna på båda sidor om mig hoppade ut på isen. Då tittade jag upp en stund och sa: "Vad hände, har vi vunnit nu?", så jag var lite efter. Sen fort vi åt vänster, sen for vi åt höger innan jag fick fatt i alla. Men det var en otrolig känsla, det är svårt att beskriva med ord, säger han.

Att få vinna inför ett fullsatt Hartwall arena var en extra stor bonus.

– Det var förstås fint att vinna framför fullsatt Hartwall arena. Det var fint, säger han.

Vad händer nu i kväll?

– Klockan är ju halv ett nu. Men Jalonen (Jukka, förbundskapten) skrev på tavlan att det inte var morgonträning... Så det blir nog efter klockan ett vi är i säng.

Hälsningen till fansen

Innan Björkqvist begav ut i den finländska natten för att fira guldet så passade han på att skicka en hälsning till alla fans.

– Tack alla härliga fans i Hartwall arena. Jag hoppas att alla de finländare som bor i Sverige också njöt av vinsten. Det här är till er också. Ni är också finländare, även om ni bor i vår älskade granfiende.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag