Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Finsk mästare klar för MoDo Hockey

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Foto: PER FRISKE / BILDBYRÅN
Foto: JOEL MARKLUND / © BILDBYRÅN

Han har gjort åtta säsonger i svensk ishockey, och SHL. 

Nu återvänder Martin Röymark - som i fjol blev mästare med Tappara i finska högstaligan.

Norrmannen presenterades i dag av MoDo Hockey, efter rådet från NHL-stjärnan.

– När jag träffade Mats Zuccarello hade han bara bra saker att säga om klubben och tyckte att jag skulle skriva på direkt utan eftertanke, säger Röymark på klubbens hemsida.

Han var 22 år när han lämnade norsk ishockey för första gången och presenterades av Frölunda.

Efter det stannade Martin Röymark i SHL de sju kommande säsongerna, där han kom att representera Frölunda, Timrå och Färjestad. 

Inför fjolårssäsongen byttes den svenska ishockeyn ut till den finska, och Röymark fick i storklubben Tappara, som spelat fem raka finaler, vara med och vinna klubbens andra guld på lika många år. 

Nu är han klar för MoDo Hockey i hockeyallsvenskan.

– Det är den här typen av spelare och ledare vi vill ha in i laget där Röymark har den rutin vi eftersökt från spel i viktiga matcher. Han vet vad det krävs att som spelare leverera kväll efter kväll, säger sportchefen Michael Sundlöv på klubbens hemsida.

"Jag ser fram emot att spela i ligan"

För Röymark blir det första gången på tolv år som han spelar en serie som inte tillhör landets högsta.

I MoDo kommer norrmannen att få en nyckelroll i jakten på ett SHL-avancemang.

– Det är en tuff liga med fartfyllt spel av både det jag hört men också av det jag har sett på TV den senaste säsongen. Jag ser fram emot att spela i ligan och att representera MODO Hockey där jag ska göra allt för att hjälpa till på klubbens resa tillbaka mot SHL.

MoDo har haft en tradition av norska spelare i laget - och det var en viss norrman i NHL som fick Röymark att skriva på för klubben.

– Jag har spelat i landslaget med flera av spelarna som tidigare spelat i MODO och när jag träffade Mats Zuccarello hade han bara bra saker att säga om klubben och tyckte att jag skulle skriva på direkt utan eftertanke, skrattar Röymark avslutningsvis.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.