Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅNFoto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN
 Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN
Foto: ALEXEY KUDENKO / SPUTNIK/IBL SPUTNIKFoto: ALEXEY KUDENKO / SPUTNIK/IBL SPUTNIK
 Foto: ALEXEY KUDENKO / SPUTNIK/IBL SPUTNIK

Finlands förbundskapten lämnar – efter kritiken

Publicerad

Finland hade ett svagt ishockey-VM där förbundskaptenen Lauri Marjamäki kritiserades hårt.

Efter det har rykten cirkulerat om att han ändå skulle förlänga kontraktet.

Nu står det klart att Marjamäki självmant valt att tacka nej till ytterligare år som förbundskapten.

– Vi var redo att förlänga kontraktet men vi respekterar Marjamäkis beslut, säger Harri Nummela, ordförande i finska ishockeyförbundet, i ett pressmeddelande.

De finska lejonen hade en tung säsong i landslags-ishockeyn.

I den stjärntäta landslagsturneringen World Cup kom Finland bara att göra ett mål på tre matcher, och när hösten blev till vår - och World Cup till VM - så kom Finland även där att ha vissa problem när de i gruppspelet förlorade mot bland annat Frankrike. 

Väl i slutspelet där överraskade dock Finland när de besegrade USA i kvartsfinalen, och avancerade till en drömsemifinal mot Tre Kronor - som Tre Kronor vann med 4-1.

Under säsongen har förbundskaptenen Lauri Marjamäki kritiserats för landslagets insatser, och hans fortsatta förtroende på tjänsten har ifrågasatts.

Tackade nej till förlängning

Trots kritiken ska Marjamäki ha erbjudits nytt kontrakt av förbundet, men detta har han alltså nu tackat nej till och när Marjamäkis nuvarande kontrakt går ut efter kommande säsongen så lämnar han posten.

– Vi var redo att förlänga kontraktet men vi respekterar Marjamäkis beslut, säger Harri Nummela, ordförande i finska ishockeyförbundet, i ett pressmeddelande.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag