Foto: PETR DAVID JOSEK / AP TT NYHETSBYRÅNFoto: PETR DAVID JOSEK / AP TT NYHETSBYRÅN
 Foto: PETR DAVID JOSEK / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: PETR DAVID JOSEK / AP TT NYHETSBYRÅNFoto: PETR DAVID JOSEK / AP TT NYHETSBYRÅN
 Foto: PETR DAVID JOSEK / AP TT NYHETSBYRÅN

Finland mosade Kanada: "Det är förnedrande nu"

Publicerad

Finland körde över Kanada. Utklassningen stannade vid 5-1.

Det efter en kollaps i den tredje perioden när de släppte in två mål på tio sekunder.

Topptippade Kanada fick sedan en rejäl skopa kritik.

– Det är nästan förnedrande nu för Kanada. Finlands unga stjärnor äger Kanadas stjärnor, säger Andreas Johansson i TV3.

Med Connor McDavid i laget har Kanada varit stora favoriter i VM. 

Det favoritskapet kan ha krackelerat i kväll. Det när Finland klädde av och körde över Kanada i toppmötet som till slut blev 5-1 till Finland som gjorde sin bästa match i VM.

I den tredje perioden fastställdes överkörningen när Finland gjorde två mål på tio sekunder varav det första av målen fick TV3:s Andreas Johansson att starkt kritisera kanadensarnas målvaktsspel.

Det efter att Darcy Kuemper spelat pucken rakt ut till en fri finländare som utnyttjade det och satte 4-1 tämligen enkelt.

– Vilken miss. De kanadensiska målvakterna har inte haft någon lyckad kväll, säger Johansson och fortsätter:

– Det är nästan förnedrande nu för Kanada. Finlands unga stjärnor äger Kanadas stjärnor.

Kritiken: "Stort frågetecken"

Finland fick nästan göra vad de ville i offensiv zon och lagets unga stjärnor Teuvo Teräväinen, Sebastian Aho och Eeli Tolvanen hade stundtals lekstuga samtidigt som världsstjärnan Connor McDavid var tämligen osynlig.

Och under tredje perioden fick även Kanadas försvarsspel utstå skarp kritik.

– Jag sätter ett stort frågetecken för försvarsspelet och de orörliga backarna i Kanada.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag