Foto: CHRISTIAN BRUNA / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅNFoto: CHRISTIAN BRUNA / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
 Foto: CHRISTIAN BRUNA / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Foto: PETR DAVID JOSEK / AP TT NYHETSBYRÅNFoto: PETR DAVID JOSEK / AP TT NYHETSBYRÅN
 Foto: PETR DAVID JOSEK / AP TT NYHETSBYRÅN

Skrällde mot Finland: ”Sett dem på tv bara”

Publicerad

Finland har kört över i princip allt och alla under hockey-VM.

Fram till i dag.

Det blev förlust med 2-3 mot Tyskland efter förlängning.

– Lite överraskande, säger kommentatorn Robert Perlskog i TV10.

Det finska landslaget har minst sagt imponerat under hockey-VM i Danmark.

Efter fem spelade matcher hade "Lejonen" – utöver skrällförlusten mot Danmark i onsdags – gått rent. Allt kulminerade under lördagen när de krossade den ständiga medaljkandidaten Kanada med 5-1.

Men under söndagen kom den andra plumpen.

Finland ledde med 1-0 innan OS-finalisten Tyskland vände på allting i den andra perioden. Frederik Tiffels och Björn Krupp satte Tyskland i slagläge inför sista perioden.

Finland skyllde på spelprogrammet

Segern såg ut att vara i hamn – men med två minuter kvar kvitterade Sebastian Aho i powerplay, och tog matchen till förlängning.

Där avgjorde Markus Eisenschmid och gav Tyskland segern med 3–2.

– Det känns helt otroligt. Det här är killar som vi bara ser på tv, så det här känns häftigt, säger målvakten Mathias Niederberger enligt Yle.

Finland skyllde förlusten på matcher två dagar i rad.

– Det är utan tvekan ett ganska tufft schema, säger succéforwarden Teuvo Teräväinen.

– Vi har ändå en ganska lång säsong bakom oss. Nu spelar vi nästan varje dag. Då går det upp och ner. 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag