Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Fina förklaringen till de märkliga bilderna

Anttila med en medalj runt halsen och en i handen. Foto: SVT
Anttila ber om en extra medalj. Foto: SVT

Finlands lagkapten Marko Anttila bar två guldmedaljer efter finalsegern mot Kanada.

En för egen del, en för skadade lagkamraten Eetu Luostarinen. 

Finland kom till Bratislava med 18 VM-debutanter och endast två spelare i truppen som fått speltid i NHL under säsongen. Man lämnar med ett sensationellt VM-guld, efter en 3-1-seger mot Kanada i finalen. 

Eetu Luostarinen fick inte vara med om den osannolika resan hela vägen till slutet. Han åkte på en knäskada i gruppspelsmatchen mot Storbritannien och fick åka hem i förväg.

Fick extra medalj efter finalen

Men han kommer i alla fall på en VM-medalj – tack vare Marko Anttila. Finlands lagkapten Marko Anttila såg till att plocka på sig ett extra stycke ädelmetall till 20-åringen Luostarinen som följde finalen på tv. 

– Vi har en spelare som skadade sig i Kosice. Han är hemma nu, och jag vet inte hur han mår, men det var till honom, säger Anttila till danska TV2.  

– Han spelade riktigt bra innan han blev skadad. 

”Har inte riktigt gått upp för mig”

Anttila har själv klivit fram som direkt avgörande i slutet av mästerskapet och gjorde fyra mål på de tre sista matcherna.

Nu kan han fira en av VM-historiens största skrällar.

– Det har inte riktigt gått upp för mig. Jag tror att folk i Finland är vilda nu. Det är svårt att föreställa sig när man är här, men jag tror att alla njuter och har det bra, säger Anttila.