Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Fienden på isen – är nu lagkamrater i Tre Kronor

Emil Sylvegård. Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG / BILDBYRÅN
Joakim Nygård, Färjestad. Foto: FREDRIK KARLSSON / BILDBYRÅN
Emil Sylvegård. Foto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅN

Senast Malmö mötte Färjestad blev det totalt kaos. Nu är Emil Sylvegård plötsligt i samma lag som spelare från Färjestad.

– Som motståndare är det ingen som tycker om Sylvegård, säger landslagskompisen Joakim Nygård, från Färjestad, och fortsätter: 

– Men jag tycker om att ha honom i mitt lag...

För några veckor sedan brakade det loss ordentligt när Malmö var på besök i Karlstad. Inblandade i allra högsta grad var föga förvånande bröderna Sylvegård.

Marcus var till och med inne och slogs i Färjestads spelarbås,

Storebror Emil, som var avstängd, lyckades också bli inblandad i bråket då han efter matchen började skrika och tjafsa med spelare i Färjestad i spelargången. 

Nu plötsligt är Emil Sylvegård landslagsman, i samma lag som Färjestads Joakim Nygård, Michael Lindqvist och Linus Johansson. Sylvegård har också med sig lagkompisen Fredrik Händemark.

”Utanför isen är jag en skön kompis”

Denna vecka har fiender blivit vänner - men utan att snacka så mycket om det som hände den där vilda lördagskvällen i Karlstad.

– Flera andra spelare här har frågat mig om vad som hände, men jag har inte pratat med spelarna i Färjestad om det ännu, vi får väl se om vi gör det, säger Emil Sylvegård.

Han skrattar det tandlösa leende som kan reta motståndare till vansinne.

– Det är klart att många spelare här har en bild av mig. Men utanför isen är jag en skön kompis, jag är jäkligt snäll. När det är match då gör jag vad som helst för att vinna. Men det som händer på isen stannar på isen.  

Vad tror du spelarna i Färjestad tänker om dig?

– Linus känner jag sedan innan. Nygård och Lindqvist känner jag inte alls ännu. Det är klart att de kanske undrar vad jag är för en typ.

Avstängde Sylvegård följer kaosmatchen mellan Färjestad och Malmö. Foto: FREDRIK KARLSSON / BILDBYRÅN

”Det ska bli skoj att reta upp tjecker” 

Joakim Nygård ler när han får frågan om att vara lagkompis med retstickan från Malmö och erkänner att han tycker om att ha Sylvegård i sitt lag.

–  Emil är en tuff spelare och det var ju hans brorsa som var inne och spökade lite i vårt bås.

Emil är debutant i Tre Kronor och erkänner att han var nervös första träningen, men det gick över fort.

– Nu känns det bara jäkligt bra att vara här. Det är många bra spelare, men jag är också en bra spelare och nu ska jag visa att jag hör hemma här. 

Först matchen är mot Tjeckien på torsdag.

– Det ska bli jäkligt skoj att spela en riktig match, smälla på, vara jobbig att möta, reta upp en del tjecker och sedan producera lite framåt också.

Sedan är det tillbaka till vardagen och matcher mot bland annat Färjestad igen.

– Tillbaka i SHL - då är vi inte kompisar längre, säger Emil och ler.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.