Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Femte raka förlusten - efter stjärnans tabbe

Linus Johansson, Färjestad BK, sköt matchens första mål när Färjestad vann borta mot SkellefteåFoto: OLA WESTERBERG / BILDBYRÅN
Foto: OLA WESTERBERG / BILDBYRÅN

Skellefteå AIK har inte vunnit på hemmaplan på en månad.

I kväll kom femte raka förlusten för seriens formsvagaste hemmalag.

Det efter att Skellefteås försvar bjudit Färjestad på avgörandet.

– Det är en bjudning som heter duga av Petter Granberg, säger kommentatorn Lars Lindberg i C More.

Den 26 januari vann Skellefteå AIK hemma mot Örebro.

Sedan dess har hemmaplan varit ett sorgebarn för västerbottningarna som inför kvällens match mot Färjestad BK hade fyra raka hemmaplansförluster.

Nu är sviten uppe på fem matcher.

I en match där Skellefteå faktiskt spelade ut Färjestad långa stunder kom ändå de serieledande gästerna att dra längsta strået efter att i tredje perioden avgjort med två raka mål, vilket till slut innebar en 1-3 seger för Färjestad.

Försvarsmisstaget gav bort avgörandet

Och det var ett givmilt Skellefteåförsvar som kom att ge Färjestad 1-3 målet i en situation där matchen stod och vägde.

Petter Granberg tappade i egen zon pucken vilket gav förra Skellefteåspelaren Jesper Olofsson chansen att sikta in sig och pricka in 1-3 bakom en chanslös Mantas Armalis i Skellefteås målbur.

– Det är en riktig bjudning från Skellefteå. Jesper Olofsson är helt utan nåder när han trycker in den i krysset mot sitt gamla lag, säger C Mores Lars Lindberg och fortsätter:

– Det är en bjudning som heter duga av Petter Granberg.

Färjestad befäster nu sin serieledning och tack vare att Luleås poängtapp hemma mot Rögle så stoltserar nu Färjestad i ensamt majestät som etta i tabellen med sju omgångar kvar att spela.