Casey Mittelstadt toppar JVM:s poängliga. Foto: NATHAN DENETTE / AP TT NYHETSBYRÅNCasey Mittelstadt toppar JVM:s poängliga. Foto: NATHAN DENETTE / AP TT NYHETSBYRÅN
Casey Mittelstadt toppar JVM:s poängliga. Foto: NATHAN DENETTE / AP TT NYHETSBYRÅN
Alexander Ovetjkin. Foto: OLLE WANDE / FOTO: OLLE WANDE / KOD: 7138 EXPRESSENAlexander Ovetjkin. Foto: OLLE WANDE / FOTO: OLLE WANDE / KOD: 7138 EXPRESSEN
Alexander Ovetjkin. Foto: OLLE WANDE / FOTO: OLLE WANDE / KOD: 7138 EXPRESSEN
Svenska Juniorkronorna väntar i semifinal. Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅNSvenska Juniorkronorna väntar i semifinal. Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN
Svenska Juniorkronorna väntar i semifinal. Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN

"Får honom att se ut som en spya..."

Publicerad

BUFFALO. Casey Mittelstadt toppar JVM:s poängliga och är publikfavorit i Buffalo.

Och efter ännu en poäng mot Ryssland kommer nu en udda hyllning.

Det när den ryska journalisten Slava Malamud skriver på Twitter:
"USA ser fantastiska ut. Mittelstadt har allt, och får Alexander Ovetjkin att se ut som en hög med spya." 

Med nio poäng fördelat på fyra mål och fem assist är Casey Mittelstadts JVM:s poängkung inför semifinalrundan. 

Den Buffalo Sabres-draftade forwarden var redan inför mästerskapet publikfavorit i just Buffalo, och har under JVM:s gång bara spätt på det publikfavoritskapet.

När USA så i natt kunde passera Ryssland i kvartsfinalen och avancera till semifinal efter en 4-2 seger så kom ännu en poäng från Mittelstads klubba - och efter matchen fick stjärnan en... märklig hyllning av en rysk journalist på Twitter.

"USA ser fantastiska ut. Mittelstadt har allt, och får Alexander Ovetjkin att se ut som en hög med spya." skriver Slava Malamud.

https://twitter.com/SlavaMalamud/status/948396201812090881

Mittelstadt inför mötet med Sverige: "Riktigt bra"

På torsdag klockan 22:00 ställs USA mot Sverige i semifinalen av JVM och för svensk del kommer det bli att se upp med framför allt Mittelstadt när han är på isen.

 

LÄS MER: Alexander Nylanders sågning: "Oacceptabelt"

 

Men den amerikanska stjärnan menar att även USA måste vara förberedda då de ställs mot ett Sverige de hyser stor respekt för.

– Vi har mött dem flera gånger och de är ett snabbt lag med mycket skicklighet, de har många forwards som kan göra oväntade saker och deras backuppsättning är riktigt bra. De är svåra att spela mot så det gäller att vi är redo från start.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag