Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Han fann Gud och la av som 31-åring

Teemu Laakso, Noah Welch, Rhett Rakhshani, Nick Johnson och Liam Reddox sprutar champagne efter Växjös SM-guld 2015. Foto: DANIEL MALMBERG/ALL OVER PRESS / DANIEL MALMBERG/ALL OVER PRESS/A
Nick Johnson öste in mål och vann skytteligan i SHL säsongen 2015/16 under första året i Brynäs. Foto: ANDREAS HILLERGREN/TT / TT NYHETSBYRÅN
Men efter att ha petats i slutspelet i fjol lämnade han Brynäs och rampljuset. Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN

Han vann SM-guld med Växjö Lakers och skytteligan med Brynäs.

Men det var inte förrän gudstron gjorde entré i hans liv som Nick Johnson fann ro i tillvaron.

– Han har visat vägen för mig, säger Johnson till Hockeysverige.se. 

Det blev bara tre säsonger i SHL för kanadensaren Nick Johnson, 32.

Men under den korta tiden hann han växa ut till en av seriens poängstarkaste spelare med SM-guld i Växjö 2015 och en skytteligatitel i Brynäströjan säsongen därpå.

Men fjolårssäsongen blev inte alls vad Nick Johnson hade tänkt sig. Under Brynäs resa mot SM-final petades Nick Johnson ur laget och valde därefter att lägga skridskorna på hyllan.

"Det var under de åren jag mötte Gud"

Men redan under tiden som ung, aspirerande NHL-spelare kände Nick Johnson att det var något som fattades honom.

– Allt jag ville när jag var en liten kille var att spela hockey och drömmen var att hamna i NHL. Men precis innan jag slog mig in i NHL, när jag fortfarande spelade i farmarlaget, kände jag mig inte riktigt hemma i livet utan jag saknade något som jag försökte finna. Inte ens min passion för hockey kunde fylla det där hålet, berättar Johnson för Hockeysverige.se.

– Det var under de åren jag mötte Gud. Sedan dess har mitt liv blivit en miljon gånger bättre. Han har visat vägen för mig och även fast jag älskade hockey och var väldigt bra på det ville han att jag någon gång skulle gå vidare och hitta en annan, mer uppfyllande, karriär.

"De ljög för mig - kände mig så korkad"

Nick Johnson har flyttat tillbaka till Kanada och lever familjeliv i Edmonton tillsammans med hustru och två barn. Johnson har återvänt till skolbänken för att komma in på läkarutbildning för att en dag bli doktor.

Johnson, som även gjorde 113 matcher i NHL under sin karriär, berättar vidare om hur han säsongen 2013 höll på att slå sig in i Boston Bruins organisation men att han i efterhand fattat att de inte var uppriktiga mot honom.

– Jag hade ett grymt träningsläger och gjorde flest mål av alla. Jag borde ha spelat i tredjekedjan så det var inte rättvist att jag inte fick någon plats i laget. De sa till mig att det fanns platser att slåss om, men det var det inte. De ljög för mig. Jag kände mig så korkad. Där förstod jag att min NHL-karriär var över, säger Nick Johnson.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!