Teemu Laakso, Noah Welch, Rhett Rakhshani, Nick Johnson och Liam Reddox sprutar champagne efter Växjös SM-guld 2015. Foto: DANIEL MALMBERG/ALL OVER PRESS / DANIEL MALMBERG/ALL OVER PRESS/ATeemu Laakso, Noah Welch, Rhett Rakhshani, Nick Johnson och Liam Reddox sprutar champagne efter Växjös SM-guld 2015. Foto: DANIEL MALMBERG/ALL OVER PRESS / DANIEL MALMBERG/ALL OVER PRESS/A
Teemu Laakso, Noah Welch, Rhett Rakhshani, Nick Johnson och Liam Reddox sprutar champagne efter Växjös SM-guld 2015. Foto: DANIEL MALMBERG/ALL OVER PRESS / DANIEL MALMBERG/ALL OVER PRESS/A
Nick Johnson öste in mål och vann skytteligan i SHL säsongen 2015/16 under första året i Brynäs. Foto: ANDREAS HILLERGREN/TT / TT NYHETSBYRÅNNick Johnson öste in mål och vann skytteligan i SHL säsongen 2015/16 under första året i Brynäs. Foto: ANDREAS HILLERGREN/TT / TT NYHETSBYRÅN
Nick Johnson öste in mål och vann skytteligan i SHL säsongen 2015/16 under första året i Brynäs. Foto: ANDREAS HILLERGREN/TT / TT NYHETSBYRÅN
Men efter att ha petats i slutspelet i fjol lämnade han Brynäs och rampljuset. Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅNMen efter att ha petats i slutspelet i fjol lämnade han Brynäs och rampljuset. Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN
Men efter att ha petats i slutspelet i fjol lämnade han Brynäs och rampljuset. Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN

Han fann Gud och la av som 31-åring

Publicerad

Han vann SM-guld med Växjö Lakers och skytteligan med Brynäs.

Men det var inte förrän gudstron gjorde entré i hans liv som Nick Johnson fann ro i tillvaron.

– Han har visat vägen för mig, säger Johnson till Hockeysverige.se. 

Det blev bara tre säsonger i SHL för kanadensaren Nick Johnson, 32.

Men under den korta tiden hann han växa ut till en av seriens poängstarkaste spelare med SM-guld i Växjö 2015 och en skytteligatitel i Brynäströjan säsongen därpå.

Men fjolårssäsongen blev inte alls vad Nick Johnson hade tänkt sig. Under Brynäs resa mot SM-final petades Nick Johnson ur laget och valde därefter att lägga skridskorna på hyllan.

"Det var under de åren jag mötte Gud"

Men redan under tiden som ung, aspirerande NHL-spelare kände Nick Johnson att det var något som fattades honom.

– Allt jag ville när jag var en liten kille var att spela hockey och drömmen var att hamna i NHL. Men precis innan jag slog mig in i NHL, när jag fortfarande spelade i farmarlaget, kände jag mig inte riktigt hemma i livet utan jag saknade något som jag försökte finna. Inte ens min passion för hockey kunde fylla det där hålet, berättar Johnson för Hockeysverige.se.

– Det var under de åren jag mötte Gud. Sedan dess har mitt liv blivit en miljon gånger bättre. Han har visat vägen för mig och även fast jag älskade hockey och var väldigt bra på det ville han att jag någon gång skulle gå vidare och hitta en annan, mer uppfyllande, karriär.

"De ljög för mig - kände mig så korkad"

Nick Johnson har flyttat tillbaka till Kanada och lever familjeliv i Edmonton tillsammans med hustru och två barn. Johnson har återvänt till skolbänken för att komma in på läkarutbildning för att en dag bli doktor.

Johnson, som även gjorde 113 matcher i NHL under sin karriär, berättar vidare om hur han säsongen 2013 höll på att slå sig in i Boston Bruins organisation men att han i efterhand fattat att de inte var uppriktiga mot honom.

– Jag hade ett grymt träningsläger och gjorde flest mål av alla. Jag borde ha spelat i tredjekedjan så det var inte rättvist att jag inte fick någon plats i laget. De sa till mig att det fanns platser att slåss om, men det var det inte. De ljög för mig. Jag kände mig så korkad. Där förstod jag att min NHL-karriär var över, säger Nick Johnson.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag