Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Expressen satsar på juniorhockey – sänder årets slutspel för tjejer och killar

Luleå, som här spelar i SDHL, är en av klubbarna som är med i juniorcupen.
Foto: FREDRIK SUNDVALL / BILDBYRÅN

Sveriges bästa hockeylag på juniorsidan ska utses.

Då gör Expressen tillsammans med Bonnier News Local en satsning och sänder semifinaler, bronsmatcher och finaler.

– Intresset för svensk juniorhockey ökar och därför känns den här satsningen helt rätt i tiden. Att vi gemensamt kan lyfta det första juniorslutspelet för tjejer känns extra spännande, säger Christer Plars, kommersiell chef för Svenska Ishockeyförbundet.

Juniorcupen för tjejerna och SM-slutspelet för J18 och J20 för killarna kommer att livesändas på Expressen och på vissa lokaltidningar.

– Vi ser ett ökat intresse kring att följa och se framtidens stjärnor, så det här ligger helt i linje med vår satsning, säger Mattias Wallström, livesportansvarig på Bonnier News.

Semifinalerna, bronsmatcherna och finalerna kommer att sändas.

Först ut är Juniorcupen med sitt slutspel nu till helgen, där AIK möter Luleå klockan 15.00 och Modo tar emot Linköping klockan 18.30 på lördagen.
Bronsmatch och final spelas sedan på söndagen klockan 11.00 respektive klockan 14.30. 

Matcherna kommer att sändas på Expressen via Premium och på SportExpressen Play.

Expressen sänder tolv matcher

Sedan gör J18 och J20 upp om SM-gulden 7–10 april i Nyköping, där alla matcher sänds på Expressen.

Totalt kommer tolv matcher att sändas med professionell produktion med kommentatorer och repriser.

– Det är kul att Bonnier går in och visar att man vill ge juniorerna plats. Det blir ett bra komplement till svenskhockey.tv där alla matcher i juniorserierna visas via automatiska produktioner, säger Christer Plars.

Det kommer även att gälla under slutspelet men för att ta del av den större inramningen och produktionen så behöver man se matcherna på Expressen eller på aktuella lokaltidningar.

SÅ SER DU MATCHERNA

Expressen Premium

expressen.se, du behöver vara eller bli Premiumkund för att se matcherna. Då ingår allt Premiuminnehåll på expressen.se. Utan bindningstid.


SportExpressen Play

sportexpressenplay.se behöver du vara eller bli kund för att se matcherna. Du kan köpa matchen separat för 139 kronor eller skaffa ett abonnemang som kostar 299 kronor i månaden. Utan bindningstid. Då ingår all livesport som sänds där, förutom Ligue 1 sänder vi även innebandyns SSL dam och SSL herr, fotbollsligorna Ettan och Elitettan plus andra matcher och tävlingar.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.