Robert Esche. Foto: Jacques Boissinot
Robert Esche. Foto: Jacques Boissinot

Esche: "Valde mellan mig och Stefan Liv"

Publicerad

KHL-laget Lokomotiv Jaroslavl funderade på att värva målvakten Robert Esche inför förra säsongen - men valde Stefan Liv.

Nu berättar Esche om sina tankar kring flygkraschen där Liv och alla hans lagkamrater omkom.

– Det var fruktansvärt, säger Esche till Philadelphia Flyers hemsida.

Den 7 september förra året kraschade KHL-laget Lokomotiv Jaroslavls flygplan strax efter start och hela truppen omkom. Däribland svenske målvakten Stefan Liv.

Den före detta Piladelphia Flyers-målvakten Robert Esche har spelat i Europa de senaste fem säsongerna och hade kunnat hamna i just Jaroslavl.

I en lång intervju på Flyers hemsida berättar Esche om karriären och framtiden och tankarna kring flygkraschen.

"Diskuterade med mig"

– Det är läskigt för mig personligen eftersom jag lämnade Vitryssland (Dinamo Minsk) och ville inte tillbaka. Jag hade spelat bra i slutspelet mot Jaroslavl. De diskuterade med mig och valde mellan mig och Stefan Liv, säger Esche.

Esche var arg förra sommaren över att Jaroslavl inte valde honom. I stället blev det Langnau i Schweiziska ligan. Han berättar om tankarna när det gick upp för honom att planet kraschat.

– Vare sig du tror på ödet eller inte så går det här inte att förklara. Det var en hemsk känsla. Jag var vän med Karel Rachunek och (Pavol) Demitra och jag kände (Brad) McCrimmon när jag var ung eftersom vi båda tillhörde Phoenix Coyotes.

"Ibland var det riktigt illa"

Esche berättar också att han var rädd för att flyga i Ryssland efter sina år i Bars Kazan och SKA St. Petersburg.

– Planen är från Sovjet-tiden men det har väl blivit bättre. Men ibland var det riktigt illa. Jag gillade inte att flyga till att börja med men att flyga i Ryssland var inte alls roligt.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag