Foto: JEFFREY T. BARNES / AP TT NYHETSBYRÅNFoto: JEFFREY T. BARNES / AP TT NYHETSBYRÅN
 Foto: JEFFREY T. BARNES / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: GRIGORIY SOKOLOV / ALL OVER PRESS/ALL OVER PRESS RIA NOVOSTIFoto: GRIGORIY SOKOLOV / ALL OVER PRESS/ALL OVER PRESS RIA NOVOSTI
 Foto: GRIGORIY SOKOLOV / ALL OVER PRESS/ALL OVER PRESS RIA NOVOSTI

Enroth lämnar NHL – klar för lag i KHL

Publicerad

2013 blev han hjälte när Tre Kronor vann VM-guld på hemmaplan.

Nu vänder Jhonas Enroth hem till Europa igen efter nio år i Nordamerika.

Målvakten presenterades i dag av KHL-laget Dinamo Minsk.

Efter säsongen 07/08 lämnade Jhonas Enroth svensk ishockey och Södertälje SK, för att ge karriären en chans i Nordamerika och Buffalo Sabres organisation.

Där blev det totalt sex och en halv säsong för Enroth, innan han lämnade Buffalo för Dallas Stars.

Efter det har han också representerat Los Angeles Kings, Toronto Maple Leafs och Anaheim Ducks.

Under de nio åren i Nordamerika har dock Enroth haft det väldigt svårt att slå sig in som förstamålvakt i världens bästa liga, och kanske är det därför han nu väljer att lämna för spel i Europa.

I dag presenterades 29-åringen nämligen av KHL-klubben Dinamo Minsk, där han skrivit på ett kontrakt som sträcker sig över kommande säsong.

Blir aktuell för OS

I och med flytten till KHL blir nu Jhonas Enroth högaktuell för det svenska OS-laget, som inte kommer att innehålla några NHL-spelare. 

Och Enroth har tidigare visat att han håller på internationell nivå.

Det då han blev stor hjälte i VM 2013, då han framför allt i straffläggningen mot Kanada i kvartsfinalen klev fram och tog Tre Kronor vidare i mästerskapet - som spelades på hemmaplan.

Tre Kronor vann sedan finalen mot Schweiz, och Enroth utsågs till turneringens bästa målvakt.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag