Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Samuelsson valde LHC

LINKÖPING. I går skrev han på.
Redan i morgon gör Martin Samuelsson debut för Linköping.
- Jättekul, han har ruskig fart på rören, säger gamle lagkompisen Andreas Holmqvist efter segern mot Modo.

FAKTA

Namn: Martin Samuelsson
Ålder: 23 år
Längd: 189 centimeter
Vikt: 87 kilo
Född: Upplands Väsby
Hockeykarriär: Har de tre senaste säsongerna tillhört Boston Bruins och spelat 14 NHL-matcher.
Aktuell som: Skrev i går på ett kontrakt med Linköpings HC för resten av säsongen.

När Martin Samuelsson bestämde sig för att flytta hem och bryta kontraktet med Boston Bruins blev det fart på hockeysverige. Sex klubbar ville ha honom. Till slut föll valet på Linköping. - Det är en förening med höga ambitioner och en fin vinnarkultur. Det kändes helt rätt för mig, säger 23-årige Martin Samuelsson. Beslutet gladde Andreas Holmqvist. Under två säsonger spelade de ihop i samma femma i Hammarby. - Det blir en bra förstärkning för oss. Han är väldigt snabb och kommer att gynnas av att rinkarna är större här än där borta, menar "Honken". Andreas Holmqvist gjorde i går sin andra match från start och sitt första mål. Dessutom fixade han en assist. - Jag blev axelskadad i en träningsmatch mot Rögle och satt på bänken under de tre första seriematcherna. Men nu känns det helt okej.

"Såg väldigt bra ut"

Berättar Andreas som i september gjorde debut i Tre Kronor i Ceska Cup. En debut som gav mersmak. - Att få spela flera landskamper är ett mål. Samtidigt ska man komma ihåg att det finns många bra backar som jag konkurrerar med. Martin Samuelsson satt på läktaren och såg sina nya lagkompisar vinna med 4-1 - lagets femte raka seger. Han var imponerad. - Det såg väldigt bra ut. Linköping spelade en fantasifull anfallshockey. I morgon gör Martin debut i Linköping. Och i elitserien. - Jag känner mig redo och är i bra fysisk form efter att ha tränat hårt med Boston.