Brynäs tog efterlängtad seger

Publicerad
Efter fyra raka förluster mot Frölunda lyckades Brynäs äntligen besegra göteborgarna. Brynäs vann 2-1 efter en underhållande match där ett tag såg ut som att förre Brynäsmålvakten Johan Holmqvist skulle knäcka sitt gamla lag.
Brynäs tog ett rejält tag om taktpinnen direkt mot Frölunda och radade upp målchanser av hög kvalitet. Men det spelade ingen roll hur hårt eller välplacerat hemmaspelarna sköt så var Johan Holmqvist där och stoppade pucken.

Jonsson krutade

Utdelningen kom retroaktivt i andra perioden. Sedan Holmqvist räddat ett friläge letade sig luckan fram till Eero Somervuori som petade in pucken när Holmqvist var satt lite ur spel.
Målet förändrade matchbilden, Frölunda tog över matchen rejält. Med tanke på det var det inte alls rättvist att Lasse Jonsson kunde kruta in 2–0 för hemmalaget på ett välplacerat slagskott bakom Holmqvist.
Frölunda gick ner på manskap i slutet av matchen på reducering. Jesper Matsson, som kastades in i förstakedjan, spelade fram Mika Pyörälä till 2–1. Mattsson hade också ett ypperligt kvitteringsläge i näst sista matchminuten men hemmamålvakten Thomas Greiss fantomplockade Mattssons direktskott.
Segern var inte bara psykologiskt viktig för Brynäs. I tabellen tog sig Brynäs förbi Frölunda och upp på sjunde plats.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag