Brynäs stoppade Linköpings segersvit

Publicerad
Uppdaterad
Brynäs vände 1-2 till seger 6-3 hemma mot Linköping som därmed fick en svit av åtta raka segermatcher bruten. En arbetsseger för hemmalaget.
- Vi slet riktigt hårt för varandra, speciellt i sista perioden, sade Brynäs Jonathan Granström.
Linköping kom till Gävle med åtta raka segrar, hade inte en förlust under hela december och var klara favoriter mot ett skadedrabbat hemmalag.
Segersviten såg ut att kunna växa till nio matcher sedan Linköpings målkung Jan Hlavac gjort såväl 1–0 som 2–1, båda gångerna elegant framspelad av Jaroslav Hlinka. Hlavac har nu gjort 23 mål på 22 matcher. Om Hlavac kan hålla samma snitt resten av elitserien raderar han ut förre Brynässpelaren Tom Bissets målrekord för utländska spelare i elitserien. Han gjorde 40 mål på 50 matcher under en säsong.
Brynäs saknar stjärnor som Hlavac och Hlinka, men alla i laget jobbar hårt i alla byte.
Ofta ger det resultat, det gjorde mot Linköping vars stjärnor inte alltid såg helt motiverade ut.

"Lämnade lucka"

Signalen för Brynäs vändning kom i slutet av andra perioden när Jonathan Granström kvitterade till 2–2. Granström hade ett en-mot-en läge men när backen Juuso Hietanen följde med upp blev det två-mot-en-läge.
- Bra gjort av Juusu, det gav mig en möjlighet till. Jag tittade på honom flera gånger men jag tyckte målvakten lämnade en liten lucka och då bestämde jag mig för att skjuta, sade Granström.
Granström ropades också ut som målskytt vid Brynäs första mål, men det blev bara en passningspoäng.
- Skottet tog tydligen på (Sebastian) Lauritzens skridsko. Jag såg det inte själv men han sade det och då får jag väl tro på det, sade Granström utan att verka alltför missnöjd.

Siktar på slutspel

Trots att Brynäs har ett par spelare på JVM och saknar några på grund av skador märks det inte speciellt mycket. Lagmaskinen rullar på.
- Vi har bra juniorer som kommer in och fyller luckorna. Alla jobbar hårt för varandra hela tiden. Målet har hela tiden varit slutspel och det står kvar, avslutade Granström.
Tack vare segern mot Linköping har Brynäs, på åttonde plats, nu fem poäng ner till Modo under slutspelsstrecket.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag