Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Elin Holmlöv tvingas sluta - 26 år gammal

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Foto: Gene Puskar

Elin Holmlöv har varit bofast i damkronorna i nästan tio år, nu tvingas 26-åringen sluta.

- Det är ett väldigt jobbigt beslut att ta men min kropp säger ifrån, säger hon till Piteå-Tidningen.

Elin Holmlöv blev 2012 utsedd till årets hockeytjej av Ishockeyjournalisternas Kamratförening i samarbete med Svenska Ishockeyförbundet. En utmärkelse som hon även vann 2009. Förra säsongen gjorde Holmlöv sex mål på tolv landskamper. Men nu tvingar en efterhängsen ryggskada forwarden att lägga skridskorna på hyllan.

- Jag har haft sådana problem att jag knappt kunnat gå efter vissa matcher säger hon till Piteå-Tidningen.

Ryggoperation 2006

Hon genomgick en ryggoperation 2006 och rehabtränar varje dag, men känner nu att hon inte kan fortsätta som elitidrottskvinna.

- Jag har haft fantastisk hjälp, men har inte den fysik som krävs för att spela. Det kommer ju ett liv efter hockeyn också, säger hon.

Elin Holmlöv flyttade inför den här säsongen hem till Sverige efter två säsonger som proffs i HC Torpedo Moskva. Men satsningen mot SM-guld i nya klubben MSSK Piteå tvingas hon nu avbryta. Hon vill dock inte stänga dörren helt för hockeykarriären.

- Om kroppen skulle svara på rehabträningen till slut finns väl kanske en chans, säger hon.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.