Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Elias Pettersson vald som femma i NHL-draften

Elias PetterssonFoto: USA TODAY NETWORK / USA TODAY SPORTS/SIPA USA/IBL SIPA USA
Lias AnderssonFoto: USA TODAY NETWORK / USA TODAY SPORTS/SIPA USA/IBL SIPA USA

Två svenska talanger fanns med bland de tio första i nattens NHL-draft. Elias Pettersson valdes av Vancouver som nummer fem, och Lias Andersson draftades av New York Rangers som sjua.

Elias Pettersson blev vald som femte spelare i nattens NHL-draft. Den 18-åriga centern är fostrad hos Timrå, och valdes av Vancouver.

– Han kan liknas vid Nashvilles förstecenter Ryan Johansen i spelstilen, säger tv-kommentatorerna hos NBC Sports.

LÄS ÄVEN: Allt om NHL-draften i Chicago 

Bara en kort stund senare ropades nästa svenska namn upp. Den här gången gällde det Frölunda-forwarden Lias Andersson, som valdes av New York Ranges som nummer sju.

– En duktig tvåvägscenter, som kommer att fylla en lucka i Rangers efter Oscar Lindberg så småningom, säger Bob McKenzie i tv-sändningen från NBC Sports.

Schweizaren Nico Hischier blev den första att draftas, och valdes av New Jersey.

– Jag är mållös och vet inte vad jag ska säga. Det är en fantastisk känsla, jag kan inte beskriva den. Wow, säger Hischier i NBC:s tv-sändning.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.