Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Efter flytten: ”Ingen vill prata med oss”

Peter Forsberg om den tuffa kulturen i NHL
Foto: VILHELM STOKSTAD/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: KARIN TÖRNBLOM/TT / KARIN TÖRNBLOM TT NYHETSBYRÅN
Foto: /IBL / /IBL

Peter Forsberg har flyttat till Schweiz med familjen. 

Men den svenske hockeylegendaren menar att det varit svårt att komma in i den något striktare schweiziska kulturen. 

– Grannarna pratade med oss kanske första veckan, men sedan är det ingen som vill prata med oss, säger Forsberg i SVT:s ”Skavlan”

Det var i april 2018 som Peter Forsberg berättade att han och familjen, sambon Nicole Nordin och deras tre barn, skulle lämna Sverige för att flytta till Schweiz. 

Forsberg och Nordin hade gått in i skoföretaget Inuikii, vars huvudkontor ligger i Zürich, och valde därför att bosätta sig närmare affärsverksamhetens centrum. 

Peter Forsberg beskrev i en intervju med SportExpressen det schweiziska samhället som ”strukturerat och bra”. Nu medger han att kulturen inte riktigt limmade med hans personlighet – och att krocken fått honom att bli mer välordnad.  

– Jag var hundra gånger värre förut, det är perfekt för mig att flytta dit. Om jag flyttar till Sverige kommer jag vara en av de bättre. Schweiz är jättefint, det är bara tråkigt med alla schweizare, säger Peter Forsberg i SVT:s ”Skavlan”

Peter Forsberg om reglerna i Schweiz

46-åringen berättar att familjen haft svårt att anpassa sig till reglerna som gäller i bostadsområdet – och att det fått sociala konsekvenser. 

– Grannarna pratade med oss kanske första veckan, men sedan är det ingen som vill prata med oss. På söndagen får man inte klippa gräset, det ska vara lugnt. Vi fick en tillsägelse att barnen inte får skrika före klockan 9.30 på söndagsmorgnar. 

Programmets värd Fredrik Skavlan, själv sexbarnsfar, ser uppenbara problem i att kunna hålla sig till ett sådant schema och bryter in:

– Svårt att styra?

– Ja, svarar Peter Forsberg. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.