Nicklas Danielsson Foto: Darko BandicNicklas Danielsson Foto: Darko Bandic
Nicklas Danielsson Foto: Darko Bandic
Här gör Danielsson mål Foto: TV12Här gör Danielsson mål Foto: TV12
Här gör Danielsson mål Foto: TV12

Drömstart för Sverige i matchen mot Finland

Publicerad

Sverige fick jubla direkt i landskampen mot Finland.

Redan efter 29 sekunder hade Nicklas Danielsson försatt Sverige i ledningen.

De svenska spelarna hann bara känna på isen i Behrn arena i 29 sekunder innan de fick jubla.

Nicklas Danielsson satte dit målet efter en stark framspelning av den blixtinkallade Örebroforwarden Martin Johansson.

Johansson, som fick bästa tänkabara inledning på hemmaisen, spelade fram till sig själv via den vänstra sargkanten och tog sig enkelt förbi de finska backarna innan han serverade Danielsson.

Johansson hyllades av kommentatorerna i TV12.

– Han vinner den där duellen nästan hur enkelt som helst, och en perfekt passning. Snyggt, säger expertkommentatorn Arto Blomsten.

Tre Kronor vann till slut

I slutet av den andra perioden kunde Niclas Burström utöka Sveriges ledning til 2-0. Den gången var det Linus Klasen som stod för den fina framspelningen.

Klasen var även inblandad i 3-0-målet, som Johan Sundström noterades för.

Kort därefter skickade Harri Pesonen in en reducering bakom Markus Svensson.

Och kort senare kunde Mika Niemi sätta lite nerv i landskampen när han skickade in ytterligare en reducering.

Med minuten kvar att spela plockade Finland sin målvakt och satte hård press på Sverige. Men Tre Kronor höll tätt och tog hem matchen med 3-2.

 

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag