Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Drömdebuten – när Tjeckien krossades

Foto: MAGNUS ANDERSSON / BILDBYRÅN
Foto: STEFAN JERREVÅNG/TT / TT NYHETSBYRÅN

Drömdebut för Jesper Olofsson. 

29-åringen nätade direkt när Tre Kronor besegrade Tjeckien med 4-1 i Karjala Tournament. 

– Det var bara att klappa till, säger Olofsson i SVT. 

SHL har tagit paus – det är dags för landslagsuppehåll – och Karjala Tournament som är säsongens första turnering i Euro Hockey Tour.

Tre Kronor tog emot Tjeckien i Linköping och det blev en enkel resa. Efter en händelserik förstaperiod, där Sverige hade de vassaste målchanserna, så stod det 2-0 efter mål av Pontus Holmberg och Carl Klingberg. 

Garpenlöv: ”Det gillar jag”

I mittperioden försökte gästarna komma in i matchen – men istället var det Tre Kronor för hela slanten. Efter 40 minuter spelade stod hela 4-0 efter att debutanten Jesper Olofsson och Anton Bengtsson nätat. Samtidigt stod Lasse Johansson för en fin insats i den svenska kassen. 

– Det är riktigt gött. Det var bara att klappa till det, säger Olofsson i SVT. 

I den tredje perioden reducerade Tjeckien till 4-1, vilket även blev matchresultatet. 

– Det är en del saker som är bra och en del som inte är bra. Vi måste bli bättre på att ta hand om pucken. Vi har en del att jobba med, men i dag var vi effektiva och det gillar jag, säger förbundskapten Johan Garpenlöv i SVT. 

För Tre Kronor väntar Ryssland i Helsingfors. Den matchen spelas på lördag. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.