Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Dramat: Rögle avgjorde mot Zürich i förlängning

Rögle slog Linköping – krävdes 18 (!) straffar
Rögle besegrade Zürich i Champions Hockey League.
Foto: NICLAS JÖNSSON / BILDBYRÅN

Rögle är mycket nära gruppseger i CHL efter en dramatisk match hemma mot Rikard Grönborgs Lions från Schweiz.

Efter att bortalaget kvitterat med lite mer än en minut kvar säkrade Rögle segern på förlängning.

Samtidigt slog Luleå danska Ålborg med 3-1 och säkrade gruppsegern. 

Rögle, Luleå, Skellefteå, Färjestad, och Frölunda representerar Sverige i Champions Hockey League i år.

Även om den regerande CHL-mästaren Rögle har haft en lite skakig start på SHL-säsongen, har det gått bra i den kontinentala turneringen.

Riley Sheen skulle göra sitt femte mål i CHL när han smällde in 1-0 redan i den tredje minuten i kvällens match mot ZSC Lions, som hotar Rögle i toppen. 

En seger skulle räcka för att säkra gruppsegern, men det skulle inte bli tre enkla poäng för Rögle. Efter att Rögle utökat till 2-0 genom Denis Everberg, reducerade sedan Rikard Grönborgs Lions från Zürich i Schweiz i den tredje perioden. 

Detta efter att Mikko Lehtonen, finsk forward med ett förflutet i HV71, assisterat.

Avgjorde i förlängning

Sedan fick Rögle försvara sig under resten av matchen. Med fyra minuter kvar trodde Daniel Zaar och Rögle att de hade satt spiken i kistan. Efter flera minuter av videokoll valde domaren att i stället visa ut Dennis Everberg för att han åkt in i målvakten och därmed även döma bort målet.

Det ledde till att Rögle var under tryck resten av matchen och till slut skulle skåningarna knäckas av Grönborgs mannar.

Den förre förbundskaptenens lag kvitterade med bara lite mer än en minut kvar – och matchen gick till förlängning. 

I förlängningen tog Oskar Stål Lyrenäs saken i egna händer och dribblade bort både back och målvakt innan han petade in pucken i mål.

Luleå med enkel seger

Luleå skulle få en lite enklare resa mot gruppsegern. Konstantin Komarek gav norrbottningarna ledningen i första, innan tvåan och trean kom inom två minuter i den andra perioden. 

Aalborg Pirates skulle reducera, men danskarna hade inte mycket att sätta emot. Därmed vinner Luleå sin grupp, framför Jukurit, Sparta Prag och Aalborg Pirates.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.