Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Draftfavoritens otroliga show – satte tre rekord

Jack Hughes. Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN

Jack Hughes väntas gå som etta i sommarens NHL-draft. 

I Sverige visar han varför. 

17-åringen satte på fredagen tre rekord i U18-VM-sammanhang. 

Den årliga draften är sommarens stora höjdpunkt för alla NHL-älskare. Där tingar de olika lagen unga stjärnskott och under de senaste åren har stora namn som Connor McDavid, Auston Matthews och Rasmus Dahlin valts som nummer 1 i draften. 

I sommar väntas den 17-årige amerikanen Jack Hughes väljas som nummer ett av New Jersey Devils som hade turen att få förstavalet. 

Han utmanas främst av finländaren Kaapo Kakko, men på klassisk svensk hockeymark visar Hughes varför han ska vara förstavalet. 

Jack Hughes sanslösa uppvisning i Foppa-land

Just nu avgörs U18-VM i Sverige och USA spelar i Fjällräven center i Örnsköldsvik. I sin första match ställdes de mot just Sverige och vann med 6-1, fixstjärnan Hughes noterades då för två (1+1) poäng. 

En blygsam notering för vad som komma skulle. 

På fredagskvällen tog de sig an Slovakien och Hughes var på strålande spelhumör. USA vann med hela 12-5 och Hughes var centralgestalten. 

17-åringen var så dominant att han satte tre rekord i U18-VM-sammanhang. Dels slog han rekordet för mest poäng i en VM-match med sju (4 mål och tre assist). 

https://twitter.com/IIHFHockey/status/1119290913250000896

Dessutom tangerade han rekordet för antalet mål i en och samma match (4) samt tangerade Hughes rekordet för mest antal poäng i en period (5). 

Och U18-VM har bara börjat.