Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Domaren tackade för att jag räddat hans liv”

Rolf Ridderwall är som 62-åring nybliven pensionär.
Foto: PATRIK C ÖSTERBERG / MEDIABILD
Guldfirande på Arlanda efter VM-triumfen 1991 för Rolf Ridderwall, lagkaptenen Thomas Rundqvist samt statsminister Ingvar Carlsson.
Foto: BILDBYRÅN
En klassisk bild på ”Riddarn”. Expressens legendariske fotograf Janne Düsing tog med sig Djurgårdens målvakt till Livlustkammaren i Stockholm för denna fina bild våren 1990. ”Jag kommer ihåg det där jättebra, det var väldigt noga att vi inte fick röra någonting där inne”, berättar ”Roffe”.
Foto: JAN DÜSING
Kaosmatchen i kvalserien 1994. Det avgörs med en straff i slutet - då Rolf Ridderwall stoppar Ulf Sandströms chans att skjuta upp Boden i högsta serien. I stället räddar Rolf Ridderwall i praktiken livet på domaren då AIK går upp i elitserien i stället för Boden.
Foto: TORBJÖRN JAKOBSSON

Han har spelat för Hammarby, Djurgården och AIK.  

Han har vunnit tre SM-guld med Djurgården, tagit upp AIK till högsta serien och han hyllar publiken i Stockholm.

– Det kunde vara väldigt hatiskt mot oss ute på landsorten. Men vi gillade det. Det inspirerade oss, säger förre stjärnmålvakten Rolf Ridderwall - och kontrar genom pekar ut de värsta bortaarenorna.

I en intervju med SportExpressen berättar han också om domaren som tackade för att han räddat hans liv.

Expressen Premium

Sommarerbjudande: Testa Premium fritt hela sommaren

Läs alla artiklar till 31 augusti för 0 kronor, därefter är priset 79 kr/mån. Digital prenumeration. Ingen bindningstid, säg enkelt upp online när du vill.

Genom att klicka på “STARTA PREMIUM” godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Expressen Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicy.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.

Bästa luftkylaren och AC:n – så hittar du rätt till ditt hem

8 populära modeller • Den kyler bäst

Falska fakturor skickades till 1,3 miljoner svenska bilägare

Myndighetens varning • Ann-Karin, 83: ”Trodde det var obligatoriskt”

Alla hatar honom och jag förstår inte varför

MATS OLSSON: Slynglar blir mer slyngelaktiga för varje miljon