Foto: ANDERS WIKLUND/TT / TT NYHETSBYRÅNFoto: ANDERS WIKLUND/TT / TT NYHETSBYRÅN
 Foto: ANDERS WIKLUND/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: TOMAS LEPRINCEFoto: TOMAS LEPRINCE
 Foto: TOMAS LEPRINCE

Domaren skadad – p-vakt ryckte in

Publicerad

Kaos uppstod – och en parkeringsvakt fick hoppa in som domare.

Upplösningen på matchen mellan Dalen och Kallinge/Ronneby blev smått bisarr. 

– Jag har aldrig var med om det tidigare. Men jag tycker att de skötte sig bra, säger Dalens Daniel Håkansson till Jönköpings-Posten.  

 

Inför matchen var han parkeringsvakt. Men i Allettan Södra i hockey kan det mest märkliga hända.

För i inledningen av den andra perioden hade Anders Fred från Jönköping befordrats och fick ta över som huvuddomare i mötet mellan Dalen och Kallinge/Ronneby.

– Jag har aldrig var med om det tidigare. Men jag tycker att de skötte sig bra, säger Dalens Daniel Håkansson till Jönköpings-Posten. 

Parkeringsvakt fick hoppa in

Huvuddomaren Johan Magnusson blev skadad efter ett par minuter av första perioden. I pausen till andra perioden gav han upp. I stället för att låta de två linjemännen döma själva kallade domarcoachen på plats in parkeringsvakten Anders Fred. Han har tidigare dömt division ett-hockey, men håller numera till i division två.

– Det tog en stund innan man blev varm men sedan tyckte jag att det gick bra, det var en ganska snäll match, säger Anders Fred till Jönköpings-Posten.

Dalen vann matchen med 1–0.

SportExpressen.se

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag