Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Djurgården klart för SM-final mot HV 71

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Foto: Johan Andersson / Frilansfotograferna / 407 FRILANSFOTOGRAFERNA AB

Djurgården är klart för SM-final.

DIF vann den avgörande semifinalen mot Linköping med 4-1 och är klart för sin första final i historien mot HV 71.

I går stod HV 71 för hockeyhistoria då de slog ut de regerande mästarna Luleå efter hög dramatik. I dag kom nästa superskräll. Efter att ha nollat Linköping i den första semifinalen, seger 3–0 borta, lyckades Linköping ta det till en tredje sammandrabbning efter seger med 3–1 på Hovet på lördagskvällen.

I den tredje och avgörande semifinalmatchen slog Djurgården ut fjolårets finallag, Linköping, med totala 4-1.

Hemmalaget inledde starkt

Djurgården tog tidigt ledningen genom Andrea Dalen som stänkte dit pucken efter 17 minuters spel. Linköping slarvade mycket i passningsspelet och skapade bara ett få par chanser som kändes riktigt farliga. Wakefield hade kunnat reducera med lite tur - men Djurgårdens målvakt storspelade matchen igenom.

Djurgården skapade mer och kändes farligare matchen igenom. Hanna Olsson fick ett friläge och kunde på egen hand kontra in 2-0 till DIF och LHC:s uppförsbacke kändes än mer brant.

Hoppet tändes för LHC

Med 9 minuter kvar kunde Djurgården sätta det blytunga 3-0 målet i numerärt underläge via Tina Enström.

LHC fick ett litet hopp om en vändning när Ingrid Morset tillslut lyckades bryta lagets nolla. Linköping plockade målvakten, men det blev inget upphämtning från östgötarna. Istället kunde Tina Enström sätta pucken i öppen kasse och det var ridå för LHC.

Finalklart mot HV 71

Djurgården vann matchen med 4-1 och är med segern klara för SM-final mot HV 71.  Inget av lagen har tidigare spelat final i sin klubbhistoria. Det första finalmötet mellan Djurgården och HV 71 spelas på onsdag klockan 20.00

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.