Mantas Armalis Foto: Avdo Bilkanovic
Mantas Armalis Foto: Avdo Bilkanovic

Djurgården kan tappa sin målvakt till NHL

Publicerad

Djurgården är på väg att tappa målvakten Mantas Armalis till NHL kommande säsong.

– Att det finns ett NHL-intresse från flera lag, det vet vi om, säger Djurgårdens sportchef Joakim Eriksson.

På listan över tänkbara ersättare finns Modos Adam Reideborn.

Mantas Armalis har gjort stor succé i Djurgården den här säsongen. Fram till jul tillhörde han SHL:s allra bästa och hetaste målvakter. 23-årige Armalis, som även är landslagsmålvakt för Litauen, har uppvaktats hårt av ett flertal NHL-klubbar under säsongen och steget till Nordamerika är nära, enligt uppgift till SportExpressen.

Hans klubb Djurgården är införstådd med Armalis situation.

NHL-intresse för Djurgårdsmålvakten

– Att det finns ett NHL-intresse från flera lag, det vet vi om. Mantas själv har uttryckt att det inte behöver vara helt fel för hans målvaktsutveckling att vara kvar i SHL i den miljö han befinner sig i dag, säger Djurgårdens strategiske sportchef Joakim Eriksson.

I december förlängdes Mantas Armalis kontrakt med Djurgårdeni två säsonger, men NHL-klubbarna kan efter säsongen ändå plocka över honom till Nordamerika.

Och mycket talar för att det blir så.

– Är det så att han får ett konkret erbjudande, och de lockar, och han åker till NHL så får vi hantera den situationen då. Där är vi trygga eftersom vi har "Tellan" (Mikael Tellqvist) ett år till. Då får vi diskutera vem som ska vara målvakt till honom nästa säsong i A-laget.

Djurgården har JVM-målvakten Linus Söderström utlånad till Vita Hästen medan Robin Jensen spelar i juniorlaget.

JVM-målvakten kan försvinna

– Vi gillar Linus Söderström och Robin Jensen som vi har i juniorlaget. Sedan om vår väg in i framtiden fortsätter tillsammans det ska vi vara två som vill för att det ska ske, säger Djurgårdens sportchef Joakim Eriksson.

Högt upp på listan över tänkbara ersättare för Mantas Armalis finns Adam Reideborn, som var stor kvalhjälte för Djurgården vid avancemanget till SHL. Reideborn har ett utgående kontrakt med Modo.

– Vi gillade Adam när han var här. Han är en väldigt professionell och ambitiös målvakt som har haft två tuffa år i Modo utifrån att Modo har haft det tufft. Vi tycker det är en bra målvakt, säger Joakim Eriksson.

Han försöker ha is i magen när det gäller målvaktsfrågan i Djurgården.

– Vi har två målvakter på kontrakt inför nästa säsong och vi har ingen som har lämnat oss ännu. Vi har också två unga lovande målvakter i vår organisation och vi har ännu inte bestämt någon framtid med dem men vi hanterar det först och främst. Skulle det bli behov i övrigt så får vi titta på marknaden, säger Joakim Eriksson.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag