Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Dif:s nya plan: ”Vara kaxiga stockholmare”

Foto: ERLAND SEGERSTEDT / TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: GUNNAR ASK / GUNNAR ASK/ALL OVER PRESS GUNNAR ASK
Foto: PELLE BÖRJESSON / IDROTTSFOTO / BILDBYRÅN

Djurgården-Skellefteå är semifinal i hockeyslutspelet.

Det är också storstad mot landsbygd.

Något som Djurgårdens hårding Mikael Ahlén vill ska märkas ännu mer.

– Vi ska vara kaxiga stockholmare, säger Ahlén.

Ingen blev förvånad över att det gruffades mellan lagen efter slutsignalen senast, när Djurgården vann i Globen. Direkt efter matchen försökte några djurgårdare hävda att bråket startade på grund av ett skott efter slutsignalen.

Men att det var stockholmarna som ville jävlas lite, det erkänner Mikael Ahlén inför fredagens match mellan lagen i Skellefteå Kraft arena.

– Det var sånt liv att ingen riktig hörde signalen och ingen kan veta om det var ett sent skott. Det som hände vid slutsignalen är bara kul, det är slutspel, det är känslor. Varje match är en strid och det är viktigt att ingen viker ner sig, säger han.

 

LÄS MER: Varnar för fansen: "Ganska otroligt hur publiken skriker där"

 

Skellefteå leder med 3-2 i matcher, men seger för Djurgården i fredagens match i Skellefteå Kraft arena skulle innebära en sjunde avgörande match i Globen på söndag.

– Det blir en sjunde match, säger Ahlén tvärsäkert.

"Det ska vi ta med oss på isen"

Gott självförtroende kan också sägas vara ett utmärkande karaktärsdrag i huvudstaden.

29-årige Ahlén från Salem älskar den stilen:

– Stockholm är speciellt med en jargong och livsstil som betyder att man behöver buffla sig fram lite. Det ska vi ta med oss på isen. 

– Vi ska vara kaxiga stockholmare!

När publiken är som vildast och matcherna som tuffast - då trivs Djurgårdens hårding Mikael Ahlén som bäst.

– I slutspelstider är han en våra viktigaste spelare. Han är stor, tuff, oöm, oerhört stark med pucken och oerhört benägen att gå rakt på mål. Han ger självförtroende till hela laget med sin tuffhet. Han får flera att gaska upp sig och bli tuffare. Det är en sådan spelare man vill ha med sig in i gränden och nu är vi i gränden, säger tränaren Robert Ohlsson.

"Publiken hjälper verkligen oss"

Mikael Ahlén var mer opolerad i yngre år, han är fortfarande en aggressiv spelare, men han har blivit smartare tack vare sin erfarenhet. 

 

LÄS MER: Så spelar ditt lag i SHL-premiären - alla matcher 

 

Han har gått den "långa vägen till SHL". Gjorde SHL-debut som tonåring, men efter ett år i kanadensiska juniorligan WHL, blev det hockey på lägre svensk nivå i Visby, Nybro och Ljungby - innan han kom hem till Stockholm igen.

Senast stod han inför en tekning och gestikulerade vilt för att hetsa upp ett fullsatt Globen.

– Jag blir så jävla taggad när publiken drar i gång. Man får så jävla mycket energi av publiken. Publiken får i gång aggressiviteten och det känns som man orkar mycket mer. Publiken hjälper verkligen oss.

Vad krävs för seger i Skellefteå?

– Ja, där är publiken emot oss, men vi är vana vid det också. Det gäller att vi är starka med pucken och mer desperata när vi ska ta oss in framför mål. Som i tredje perioden senast. Vi ska till Globen igen på söndag.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!