Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Det sköter sig självt – jag gör ju ingenting”

Hockeyklubben 11 juni – säsongsavslutning.
Tommy med hunden BosseFoto: PRIVAT
Under landslagskarriärenFoto: © BILDBYRÅN

Tommy Söderström, 49, kan i dag leva gott på sina tillgångar sedan hockeykarriären. 

Han spelar mycket badminton och tar promenader med hunden Bosse. 

– Ja, jag håller på med aktier så det sköter sig själv. Så det är min huvudsakliga inkomst, säger han.

Den före detta hockeymålvakten Tommy Söderström bor till vardags i Älta i Nacka kommun där han har sin villa. Under sommaren brukar han dock spendera en del tid i skärgården i sin stuga på Stomnarö. 

– Just nu är jag ute på landet. Jag låg nyss och plockade kottar – jag hatar kottar och fick ihop tre fulla gröna hinkar, säger han.

I dag kan han mer eller mindre leva på den inkomst han tjänade som aktiv. Han berättar att han är ambassadör för bettingföretaget Leo Vegas och att han gjort reklamfilmer samt event och resor.

– Ja, jag håller på med aktier så det sköter sig självt. Så det är min huvudsakliga inkomst, säger han. 

Promenerar med hunden Bosse

Han fortsätter: 

– Jag gör ju ingenting och Leo Vegas är ett par gånger per år. Jag har varit på massor av resor med dem genom åren och det har varit trevligt, säger han.

En vanlig dag i den förre detta hockeymålvaktens liv innehåller mycket promenader, börskollar och promenader med hunden Bosse. 

– En typisk Tommy Söderström-dag är att jag vaknar vid 07.00. Sen går jag ut med hunden och efter promenaden äter jag frukost. Vid 09.00 kikar jag börsen och efter det åker jag och spelar badminton mellan 10.00-12.00. Sen går jag ut i skogen med vovven för att sedan käka lunch vid 14.00 ungefär. Under eftermiddagen kollar jag börsen igen och tar vanligtvis en tupplur. Under kvällen blir det ytterligare en promenad med vovven och sen blir det Netflix i soffan. Jag kanske somnar runt midnatt. Det är trevliga dagar, berättar han. 

”Kör badminton tre till fyra dagar i veckan”

Förutom att gå ut med hunden Bosse flera gånger om dagen håller även Tommy Söderström i gång på andra sätt. 

– Jag kör badminton tre till fyra dagar i veckan tillsammans med ett gäng måndag, onsdag och fredag och sen brukar jag försöka få till ett extrapass tisdag eller torsdag. 

Den närmaste framtiden ska Tommy Söderström ner till Swedish Open och vara med bettingföretaget han är ambassadör för. 

– Jag ska ner till Båstad och köra lite med Leo Vegas under tre dagar. Jag ska även ha med min utrustning och folk ska få skjuta lite tennisbollar på mig, det ska bli kul. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.