Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Det kändes som att de gamblade med mitt liv”

Se mer av tv-profilen Camilla Enström
Foto: OLLE SPORRONG
Foto: OLLE SPORRONG
Foto: ERIK SIMANDER/TT / TT NYHETSBYRÅN

Tv-profilen Camilla Enström drabbades av en väldigt sällsynt form av cancer.

Hennes diagnos missades på Karolinska universitetssjukhuset och upptäcktes först efter att hon uppsökt nordamerikanska läkare.

– Det kändes som att de gamblade med mitt liv, säger Enström i podcasten Hockeypuls.  

I december 2016 gick sportreportern Camilla Enström ut och berättade att hon hade drabbats av cancer. 

I Enströms fall handlade det om sarkom, en extremt ovanligt form av sjukdomen som sprider sig i kroppens stödjevävnader – i skelett, brosk, bindväv, muskler.

– Jag var mitt i livet och kände mig odödlig. Sedan kom det där samtalet och hela min värld vändes upp och ned, sa tv-profilen i en intervju med SportExpressen 2017.  

Under våren 2017 blev Enström friskförklarad. Men hon är fortfarande konfunderad över att det tog så lång tid innan hon fick sin diagnos. 

Missades på Karolinska

Hon hade besökt Karolinska universitetssjukhuset för att undersöka en knöl på benet utan att få något definitivt besked, berättar hon i podcasten Hockeypuls.  

Det var när hon och maken Tobias Enström, som då spelade i NHL, återvände till Nordamerika som sjukdomen till slut uppdagades. 

– När jag kom tillbaka till Winnipeg efter att ha undersökts i Sverige utan att ha fått exakt svar kände både jag och Tobias att vi ville ha en second opinion. Pete, Winnipegs lagläkare, var ett stort stöd och ordnade med alla tänkbara undersökningar på en gång med de undersökningar som borde gjorts i Sverige om man ska vara ärlig, säger Camilla Enström i Hockeypuls. 

Foto: OLLE SPORRONG

”De gamblade med mitt liv”

Enström fick träffa en specialist på Karolinska efter att ha fått en remiss från sin vårdcentral. Men där missade man att göra diagnosen som hon senare fick i Winnipeg. 

– Det var kanske lite nonchalans, att jag var så ung och att det var en så ovanlig typ av cancer och man gjorde inte de undersökningar man borde gjort för att säkerställa att det inte var det, säger Enström. 

– Man kunde inte se att det var uppenbart farligt. Jag frågade min läkare: Kan ni se att det är uppenbart inte farligt? Det kunde han inte svara på. Då kände jag att jag inte var nöjd med det. Min läkare på vårdcentralen hade slagit på stora trumman och skickat mig vidare till Karolinska. Man har tänkt många gånger i efterhand. Fasen, det kändes som att de ”gamblade” med mitt liv. Jag vet att de inte gjorde det, men det var den känslan man fick, att de var så pass nonchalanta. 

SportExpressen söker Karolinska universitetssjukhuset för en kommentar. 

 

LÄS MER: Ekman Larsson om aprilskämtet: ”Fick hundratals sms”

LÄS MER: Familjen satsade allt på tennisen - kallades misshandlare