Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Det kändes så otroligt fel att slå på honom”

Peter Forsberg berättar i ”Superstars berättar allt”. Se ett utdrag ur programmet här. Hela programmet går att se på D Play.
Peter Forsberg i ”Superstars berättar allt”Foto: DPLAY

Peter Forsberg hamnade i en hel del heta situationer på isen under sin karriär.

I ”Superstars berättar allt” på Dplay avslöjar hockeylegendaren att han en gång även hamnat i slagsmål utanför isen – men att det då blev väldigt märkligt.

– Det var en komisk situation egentligen, säger ”Foppa”

När Peter Forsberg avslutade karriären 2011 hade han bland annat två Stanley Cup-titlar, två OS-guld och två VM-guld på meritlistan. Hans tröja med nummer 21 på ryggen är hissad till taket både i Örnsköldsvik och i Colorado och han har valts in i Hockey Hall of Fame. 

Utöver att ösa in poäng var Peter Forsberg även känd som en spelare som inte backade undan när det hettade till. Nu berättar ”Foppa” att han en gång även hamnat i slagsmål utanför isen.

– Ja, en gång har jag hamnat i slagsmål. En gång bråkade jag tillsammans med en polare hemma i Ö-vik. ”Kom igen, slåss med mig då”, sa jag. Men när vi skulle börja så kunde jag inte slå honom. Det kändes så otroligt fel att slå på honom. Det blev: ”du måste börja annars går det inte”, säger Forsberg i Dplays ”Superstars berättar allt”.

– Att slå nån rakt upp och ner, även om han hade bråkat med mina polare, det gick inte. Det var en komisk situation egentligen och det blev mer en brottningsmatch. Det är väl enda gången jag halvtjafsat vid sidan av isen.

Lämnade Stockholm för Schweiz

Peter Forsberg har tre barn tillsammans med sambon Nicole Nordin och hans vinnarskalle visar sig även när han leker och idrottar med barnen.

– Jag har svårt för det här med att lägga sig. Jag tycker inte det är superbra för deras skull heller. Den dagen de slår mig kommer de att vara nöjda. Då vet de att jag inte har lagt mig, säger Forsberg.

– De ska få göra något mål då och då, det är inte så att jag vinner med 10-0. De ska känna att de får lite självförtroende. Men sedan kan jag inte lägga mig. Om det står 2-2 försöker jag ända att vinna. Det är bara något fel jag har.

Familjen valde att flytta till Schweiz för cirka ett och ett halvt år sedan. Och Peter Forsberg säger att han ibland tänker på att hans barn får en annorlunda uppväxt jämfört med hur han hade det som liten i Örnsköldsvik.

– Tanken slår en emellanåt. Det var lite tuffare tycker jag när vi bodde på Birger Jarlsgatan mitt i Stockholm. När man gick ut på gatan om folk och kände igen en. Nu tycker jag att vi har hamnat bättre. Vi har kossor på baksidan. Det känns som att de kan springa ut, man är inte rädd för trafik. Det är lite mer som jag växte upp. Så även om vi har det annorlunda försöker man kopiera litegrann av det man hade själv och det man själv tyckte var roligt, säger han.

”Foppa” om den tuffa kulturen i NHL

Gästade SVT:s Skavlan

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.