Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Det kan vara Sveriges modigaste mustasch”

Hammarby fick besök i omklädningsrummetFoto: KANAL 75
Linus Carlsson får hjälp att fixa sin nya ”mustasch”Foto: KANAL 75
Linus Carlsson med resultatetFoto: KANAL 75

”Movember” har inletts och Hammarby hockeys 25-årige center Linus Carlsson har gjort det med en speciell mustasch.

Den sitter någon decimeter högre upp på huvudet än en vanlig. 

– Det blev faktiskt mycket fulare än jag trodde det skulle bli, säger Carlsson.

Det så kallade ”movember” är stort i hockeyvärlden och många spelare sparar sina mustascher hela november för att uppmärksamma manssjukdomar som prostatacancer.

För första gången tar hockeyettan ett gemensamt grepp i kampen mot cancer och tävlar om att samla in mest pengar till mustaschkampen. Efter torsdagens Hammarby-träning i SDC-hallen såg ATG - som ligger bakom satsningen - till att två barberare kom och trimmade spelarnas mustascher inför ”movember”. 

För centern Linus Carlsson blev det en lite annorlunda mustasch.

– Linus mustasch kan vara den modigaste i Sverige och det ska bli spännande att se om någon annan spelare vågar utmana honom, säger Martina Olsson som är PR-ansvarig på ATG.

– Det kom några barberare till träningen och skulle raka några härliga mustascher, berättar Linus Carlsson själv och fortsätter:

– Jag satt skadad vid sidan och när grabbarna var ute på isen tänkte jag att ”jag bidrar ju inte med den största mustaschen”. Då fixade jag en på skallen i stället.

”Det blev mycket fulare än jag trodde”

Carlsson hade sett en bild på en annan person med ”luggmustasch” och blev inspirerad.

– Jag hade sparat den på min mobil och tyckte den såg rolig ut. Lagkamraterna hetsade mig lite till det och då bara råkade det bli så. De rakade hela skallen och sparade en bit där framme.

Hur reagerade du när du fick en spegel?

– Då var jag chockad. Jag trodde inte de skulle raka skallen så mycket och det blev faktiskt mycket fulare än jag trodde att det skulle bli.

Tror du att att din frisyr kan uppmuntra folk att skänka pengar till mustaschkampen?

– Jag hoppas det, annars känns det lite onödigt... Nej men jag hoppas det i alla fall.

”Trodde det var blommor och choklad”

När Carlsson skulle hem till sin flickvän efter träningen var han lite nervös.

– Jag började känna ångesten krypa fram direkt efter att jag gjort det. Då tänkte jag mjuka upp stämningen och först fråga tjejen vad hon gjorde och skrev att jag hade en överraskning till henne, berättar han och fortsätter:

– Hon trodde ju direkt att det var någon present eller blommor och choklad. Då tänkte jag att jag köper blommor och choklad och gör henne lite glad först och sedan river av nyheten. 

Han kom hem med mössa och ”laddade ett tag först”.

– Sedan avslöjade jag att chokladen och blommorna inte var den riktiga överraskningen. Då tänkte hon på att jag satt med mössan inomhus och sa ”du, ta av dig mössan nu!”. Hon var väl lite i chock först och sedan började hon garva.

Ska klara av dop och lilla julafton

Carlsson ska försöka klara sig igenom hela månaden med ”luggmustaschen”

– Det är målet, om man säger så... så får jag se hur länge jag klarar det. Jag har funderat över vilka grejer jag ska klara mig igenom. Det är ett dop och lilla julafton med släkten så jag får se...

Hammarby ligger sist i tabellen i hockeyettan, kan det här muntra upp stämningen? 

– Jag kände väl det också, visst har vi fantastisk stämning i omklädningsrummet redan men det får stämningen att bli lite bättre i alla fall. Att det blir roligare att komma dit och gnugga hårdare.

Vänder ni på läget?

– Det hoppas jag verkligen. Det har ändå känts bra trots att vi ligger sist men vi har inte riktigt fått till det. Jag hoppas verkligen att det vänder snart.