Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Det här var inte sättet jag ville avsluta karriären på”

Foto: OLA WESTERBERG / BILDBYRÅN
Foto: OLLE WANDE / EXPRESSEN OLLE WANDE

Bud Holloway kommer för evigt att vara en ikon i Skellefteå AIK.

32-åringen spenderade fjolårssäsongen i Salzburg – som blir hans sista klubb i karriären.

– Allt pekar på det – jag har inga planer på att spela igen. Jag startade träningen på försommaren och tänkte att jag skulle spela vidare ett tag till. Och då ägnade jag inte en tanke åt att jag skulle sluta, säger han till Norran.

Bud Holloway spenderade totalt sex säsonger i SHL och Skellefteå AIK, uppdelat i två sejourer. Han skrev under dessa år in sig i klubbens historieböcker när han var med och tog två SM-guld säsongerna 2013 och 2014.

32-åringen är dessutom den som gjort flest poäng i grundserien i klubbens historia (71 poäng säsongen 2012/2013) och den som gjort flest poäng i ett slutspel (23 poäng slutspelet 2012).

– Det är en stor ära för mig att ha dessa rekord – men samtidigt så hade jag aldrig lyckats utan mina lagkamrater. Som sagt, vi hade ett fantastiskt lag och utan dem så hade jag aldrig gjort så många poäng, säger han till Norran.

Bud Holloway avslutar karriären

Sommaren 2019 tog kanadensaren dock beslutet att lämna för att testa på något nytt med Red Bull Salzburg. Det blev dock bara en säsong. Holloway berättar att han hade planerat för en fortsättning i Österrike, men att klubben i juni hörde av sig för att berätta att de inte kommer att skriva något nytt kontrakt.

– Jag ringde och pratade med min agent som inte hade något erbjudande till mig. Deadlines kom i olika ligor och ligorna i Europa satte igång. Ingen visste egentligen vad som skulle ske och många lag tog inte in lika många importer som tidigare. Så jag stannade kvar hemma i Wapella och började jobba istället. Jag har ju en familj att försörja. Men det här var inte sättet jag ville avsluta min karriär på, säger han till Norran.

Holloway har dock inte lämnat hockeyn helt och har nu gått över till att arbeta med att utveckla tekniken hos unga talanger.

– Det var inget jag hade tänkt på – men nu gör jag det och trivs väldigt bra med det.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.