Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

”Det är tråkigt att de låter det här hända”

Se säsongsavslutningen av ”Hockeyklubben.
Foto: RICHARD ULREICH/CSM/REX / RICHARD ULREICH/CSM/REX/IBL REX FEATURES
Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN

Vancouver Canucks rustar upp truppen inför kommande säsong.

Nu oroar sig journalisten Dimitri Filipovic för att klubben spenderar för mycket – och att det kan drabba Elias Petterssons framtida kontrakt med klubben.
”Det är bara tråkigt att ägarna tänker så kortsiktigt och tillåter det här att hända”, skriver Filipovic på Twitter.

Vancouver Canucks missade slutspel – och inför kommande säsong hoppas fansen på betydligt mer från NHL-klubben 

De bär även med sig rädslan att förlora två av laget tongivande pjäser, svenske Elias Pettersson och ett år yngre lagkamraten Quinn Hughes. De båda sitter nämligen på rookiekontrakt med Canucks som löper ut sommaren 2021.

Och nu riktar journalisten Dimitri Filipovic skarp kritik mot klubben för att satsa för mycket på sommarens nyförvärv: 

”Canucks hade ett jobb den här sommaren och det var att inte använda för mycket pengar för 2021-22 och bortom det för att kunna ge Pettersson och Hughes nya kontrakt”, skriver han på Twitter. 

”Tråkigt att de tänker så kortsiktigt”

Filipovic är bland annat kritisk till att klubben satsat enligt honom 14.75 miljoner dollar på bland annat forwarden J.T. Miller, som trejdades till klubben från Tampa Bay Lightning. 

Men också att man i den pengapotten signat Tyler Myers och under onsdagskvällen även gjorde klart med Micheal Ferland för fyra år framöver. 

”Det är inte ens Jim Bennings fel. Han försöker göra allt han kan för att nå slutspelet och rädda sitt jobb. Men det är bara tråkigt att ägarna tänker så kortsiktigt och tillåter det här att hända”, skriver Filipovic. 

Tidigare har klubbens GM Jim Benning sagt att man just måste vara försiktiga – och att det krävs att man har tillräckligt kapital för att behålla Pettersson

– Det är unga, spännande spelare och vi måste börja betala dem. Det är vi medvetna om, sa Benning i en tidigare intervju med Sportsnet.  

https://twitter.com/DimFilipovic/status/1149020660292870146