Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Det är attraktivt – är inte alla som har det”

Dokumentären om Peter Forsberg har premiär på D Play den 17 december. Se ett utdrag här.
Bilder från ”Peter Forsberg: Välkommen till Foppaland”, på Dplay
Foto: Dplay
Bilder från ”Peter Forsberg: Välkommen till Foppaland”, på Dplay
Foto: Dplay
Bilder från ”Peter Forsberg: Välkommen till Foppaland”, på Dplay
Foto: Dplay
Foto: TT NYHETSBYRÅN

Peter Forsberg lämnade Stockholm för Zug, Schweiz.

I Dplay-originaldokumentären ”Peter Forsberg: Välkommen till Foppaland” berättar den svenske hockeyikonen om beslutet att lämna Sverige, affärsprojekten med sambon Nicole Nordin och livet som småbarnsförälder som 46-åring.

– Jag har inte så mycket åldersnoja, säger Peter Forsberg.

Peter Forsberg är en upptagen man. Internationella samarbeten och affärsprojekt kombineras med tv-inspelningar och föreläsningar i Sverige – ett möte med agenten Anders Cedhamre, som tv-kamerorna fångar i Dplay-originaldokumentären ”Peter Forsberg:

”Välkommen till Foppaland”, ger en tydlig inblick i den före detta hockeyspelarens hektiska schema.

– Jag hade bara tänkt ta det lugnt när jag la av men det gick inte. Det hade jag tyckt varit tråkigt, jag är inte riktigt pensionär än, säger 46-åringen i programmet, som sänds på Dplay.

Efter ett sista försök att göra comeback i NHL flyttade Forsberg till centrala Stockholm men numera utgår han och familjens liv från Schweiz. Förra hösten flyttade han och sambon Nicole Nordin, 32, tillsammans med barnen Lennox, 7, Lily, 5, och Diego, 3, till staden Zug, ett par mil utanför Zürich.

Peter Forsberg om beslutet med Nicole Nordin

Forsberg och Nordin har investerat i ett skoföretag i Schweiz, och den dubbla OS-guldmedaljören har även investerat i hockeyagenturen 4-sports, som har huvudkontor i Zug.

– Nicole var sugen på att dra utomlands och testa på det, hon hade bott i Sverige och Stockholm hela tiden innan dess.

– Vi funderade lite grann på USA, men det känns lite för långt bort nu när vi har kidsen så vi tittade på Europa. Eftersom vi har skoföretag och huvudkontoret ligger i Schweiz så blev det flytt dit. Schweiz är otroligt fint, allting funkar, det är nära till Sverige, och till resten av Europa. Allt funkar verkligen där, säger Peter Forsberg till SportExpressen om beslutet kring flytten.

Nicole Nordin vittnar i Dplay-dokumentären om att det krävs en hel del planering för att deras upptagna liv ska gå ihop.

– Peter brukar komma med sitt schema till mig, som till stor del går ut på resor och tv-inspelningar i jobbet. Därifrån brukar jag anpassa min agenda. Vi brukar alltid säga att det ska finnas någon förälder hemma med barnen.

Samtidigt menar Nordin att hon inte föredragit att leva tillsammans med en mer tillbakalutad version av Peter Forsberg.

– Det finns ett jäkla driv hos Peter, det tar aldrig slut. Och det är ju attraktivt, det är hur coolt som helst. Det är det inte alla som har.

”Foppa” skrattar till när han får höra sambons ord.

– Det är väl kul, bra att någon uppskattar det. Det funkar bra när vi jobbar tillsammans, hon har mycket energi.

”Jag har inte så mycket åldersnoja”

I ”Peter Forsberg: Välkommen till Foppaland” berättar Forsberg om inspirationen som följde med nystarten och alla projekt i Schweiz – samtidigt menar han att det tog ett tag för barnen att komma in i det nya livet. I dokumentären får tittarna följa med Forsberg och sonen Lennox på en hockeyträning, där sjuåringen numera stortrivs efter en lite tuffare start.

– Det var ett nytt språk och många nya kompisar. Det är självklart att det då blir några månader som är jobbiga. Men det är lättare när de är små. Lennox tyckte speciellt att det var jobbigt med tyska i laget i början men det har blivit mycket bättre nu, säger Forsberg.

Lennox föddes året efter att Peter Forsberg avslutat sin karriär. Hockeystjärnan har tidigare berättat att han tidigt i relationen med Nicole Nordin frågade om hennes inställning till att skaffa barn.

– Vi har ju skaffat barn nu i ett decennium, löpande band, konstaterar Nicole Nordin i dokumentären. 

Forsberg:

– I stort sett direkt när jag lade av så blev jag pappa. Jag tycker personligen att det är bättre att få barn när jag var 40 än 60 så det var bra tajming med allt. Man vill ju orka ta hand om dem och hänga med sina barn också. Sedan superbra att jag vinner bandymatcherna ett tag till emot dem. Jag är jätteglad som det är. Man kan väl inte säga att jag har så mycket åldersnoja, men visst har det slagit mig någon gång att jag är 63 år när Diego är 20, haha. Men jag försöker hålla mig ung så det ska nog inte bli några problem.

Dokumentären ”Peter Forsberg: Välkommen till Foppaland” sänds på Dplay från och med tisdag 17 december.

Foppa om tuffa kulturen i NHL – ”verbala påhopp”

Flera svenska hockeystjärnor vittnar om NHL-tränare som har förnedrat sina spelare öppet inför andra. I ett avsnitt av Skavlan från tidigare i december berättar även svenska OS-hjälten Peter Forsberg om den tuffa kulturen i NHL.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.