Debut i Tre Kronor - som 17-åring

Publicerad
Uppdaterad
Modos supertalang Victor Hedman, 17, får debutera i Tre Kronor.
3 april mot Norge blir han Sveriges yngste landslagsspelare i modern tid.
- Det är en stor ära. Nånting man kan vara stolt över efter karriären, säger Hedman till HockeyExpressen.se.
En 17-åring. I Tre Kronor.
För Victor Hedman - och förbundskaptenen Bengt-Åke Gustafsson - är ingenting omöjligt.
När Tre Kronor spelar dubbellandskamp mot Norge 3 och 5 april i Halden gör den 198 centimter långe och 100 kilo tunga Modobacken debut.
- Det är jättestort. Jag ska försöka göra så gott jag kan, säger Victor Hedman till HockeyExpressen.se.
- Om jag har nån förebild i Tre Kronor? Det är nog Jörgen Jönsson. Han har gjort flest landskamper. En stor spelare inom Tre Kronor. Och Foppa förstås. Och alla Modoiter som varit med.

Tränat med storebrorsan

Under tre dagar på Hovet har han tränat tillsammans med övriga spelare i Tre Kronor, bland andra storebrorsan Oscar Hedman.
Men Victor Hedman fanns inte med i den preliminära träningslaguppställning på 15 man som Bengt-Åke Gustafsson presenterade för media. Och i skuggan av SM-slutspelet och kvalserien har inte många sökt sig till Hovet för att se träningarna och Victor Hedman.
- Jag fick reda på det i söndags efter att ha åkt ut med Modo mot Frölunda i J20-slutspelet att jag skulle vara med på Hovet och köra. Det är jättekul, säger Victor Hedman.
Han var med i januari och tog JVM-silver i Tjeckien och valdes in i turneringens All Star Team.
Trots att han spelade skadad.
- Jag gjorde illa höftböjaren före JVM. Men det ska mycket till om man inte ska spela i JVM. Efteråt fick jag betala priset, säger Victor Hedman som fick vila från många matcher i elitserien i Modo efteråt.

"Är lite speciellt"

17-årige Victor Hedman (fyller inte 18 förrän 18 december) har spelat i många lag den här säsongen.
- Två olika lag i Modo och tre landslag. Det blir fem lag. Det har blivit en hel del matcher. Men det är mycket roligare att spela matcher än att träna, säger Victor Hedman som alltså debuterar i Tre Kronor med storebror Oscar Hedman.
- Det blir lite speciellt, säger Victor Hedman.
Nästa säsong kommer han att spela mot storebror som just skrivit på för Frölunda.
- Jag undrar vilket lag mamma och pappa kommer att heja på.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag