Foto: JOHAN SVENSSONFoto: JOHAN SVENSSON
 Foto: JOHAN SVENSSON
Foto: MAGNUS LEJHALL / BILDBYRÅNFoto: MAGNUS LEJHALL / BILDBYRÅN
 Foto: MAGNUS LEJHALL / BILDBYRÅN

"De här spelarna ska få en ärlig chans, allihop"

Publicerad

KARLSKRONA. Det har varit ett par intensiva månader på posten för Patric Larsson, som är ny sportchef i Karlskrona HK denna säsongen, sedan Micke Sundlöv lämnat. Och för Larsson har hockeyn varit väldigt viktig efter sorgen, när hans sambo Annika gick bort i våras.

– Det har varit ett tufft år, och jobbet är det absolut bästa stället att vara på, säger Larsson.

Patric Larsson och Annika Ekman var ett par i 28 år. Tillsammans har de två barn, Oliver och Kevin, som båda två spelar ishockey i Nordamerika.

Nu bor Patric kvar i Tingsryd, med familjens två hundar, och ser jobbet i Karlskrona som en tid att tänka på annat, och han får göra någonting han verkligen brinner för.

– Det var en lång process för henne, och höll på i flera år. Det har varit tufft, och är fortfarande. Men här är det bästa stället att vara, så man får tänka på någonting annat, för det har varit riktigt tufft, säger Patric.

Hur var Annika som sambo och mamma?

– Envis och väldigt hockeyintresserad! Det intresset hon hade är svårslaget. Hon var väldigt engagerad, inte minst i våra grabbar, och har haft väldigt stor del i deras uppväxt och framgångar.

Och för grabbarna går det bra. Båda två spelar i Nordamerika. Äldste sonen Oliver är världsstjärna i Arizona och Kevin har precis gett sig ut på ett äventyr i AHL med Tucson.

Det kommer bli naturligt för Patric Larsson att se en hel del NHL och AHL-matcher. Då kommer han försöka slå två flugor i en smäll.

– När jag tittar, så kommer jag skaffa mig bra koll. Nu är NHL-spelare av en annan dignitet, men AHL är spännande, när jag sitter på den stolen jag sitter. Det vore väldigt roligt om jag kunde dra fram någon vass spelare därifrån, och bjuda fansen på det, säger Larsson. 

Kommer du använda Oliver när du ska locka spelare?

– Absolut. Man är dum om man inte nyttjar de resurserna man har att tillgå. Det går fortare om man känner folk. Det blir enklare att få spelare till SHL av bra kaliber om man umgås och känner någon som kan kopplas till mig, säger Larsson, som ändå slår fast att han är nöjd med nuvarande trupp, som hans företrädare Micke Sundlöv byggt ihop.

– De här spelarna ska få en ärlig chans allihop. I den bästa av världar, så behåller jag allihop. Men sedan vet jag att det inte lär bli så. Men alla kommer ges en chans, sedan är det klart jag har koll, säger Patric Larsson.

LÄS OCKSÅ: SHL:s spelschema 2017/18

Hör mer av Patric Larsson och hans tankar om sitt lagbygge inför säsongen med Karlskrona. I podcasten ”Sportchefsresan 2017” berättar han dessutom detaljerat om alla nyförvärv, för att ge alla en bra möjlighet att lära känna alla de nya spelarna, inför säsongen.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag