Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

"De här spelarna ska få en ärlig chans, allihop"

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Foto: JOHAN SVENSSON
Foto: MAGNUS LEJHALL / BILDBYRÅN

KARLSKRONA. Det har varit ett par intensiva månader på posten för Patric Larsson, som är ny sportchef i Karlskrona HK denna säsongen, sedan Micke Sundlöv lämnat. Och för Larsson har hockeyn varit väldigt viktig efter sorgen, när hans sambo Annika gick bort i våras.

– Det har varit ett tufft år, och jobbet är det absolut bästa stället att vara på, säger Larsson.

Patric Larsson och Annika Ekman var ett par i 28 år. Tillsammans har de två barn, Oliver och Kevin, som båda två spelar ishockey i Nordamerika.

Nu bor Patric kvar i Tingsryd, med familjens två hundar, och ser jobbet i Karlskrona som en tid att tänka på annat, och han får göra någonting han verkligen brinner för.

– Det var en lång process för henne, och höll på i flera år. Det har varit tufft, och är fortfarande. Men här är det bästa stället att vara, så man får tänka på någonting annat, för det har varit riktigt tufft, säger Patric.

Hur var Annika som sambo och mamma?

– Envis och väldigt hockeyintresserad! Det intresset hon hade är svårslaget. Hon var väldigt engagerad, inte minst i våra grabbar, och har haft väldigt stor del i deras uppväxt och framgångar.

Och för grabbarna går det bra. Båda två spelar i Nordamerika. Äldste sonen Oliver är världsstjärna i Arizona och Kevin har precis gett sig ut på ett äventyr i AHL med Tucson.

Det kommer bli naturligt för Patric Larsson att se en hel del NHL och AHL-matcher. Då kommer han försöka slå två flugor i en smäll.

– När jag tittar, så kommer jag skaffa mig bra koll. Nu är NHL-spelare av en annan dignitet, men AHL är spännande, när jag sitter på den stolen jag sitter. Det vore väldigt roligt om jag kunde dra fram någon vass spelare därifrån, och bjuda fansen på det, säger Larsson. 

Kommer du använda Oliver när du ska locka spelare?

– Absolut. Man är dum om man inte nyttjar de resurserna man har att tillgå. Det går fortare om man känner folk. Det blir enklare att få spelare till SHL av bra kaliber om man umgås och känner någon som kan kopplas till mig, säger Larsson, som ändå slår fast att han är nöjd med nuvarande trupp, som hans företrädare Micke Sundlöv byggt ihop.

– De här spelarna ska få en ärlig chans allihop. I den bästa av världar, så behåller jag allihop. Men sedan vet jag att det inte lär bli så. Men alla kommer ges en chans, sedan är det klart jag har koll, säger Patric Larsson.

LÄS OCKSÅ: SHL:s spelschema 2017/18

Hör mer av Patric Larsson och hans tankar om sitt lagbygge inför säsongen med Karlskrona. I podcasten ”Sportchefsresan 2017” berättar han dessutom detaljerat om alla nyförvärv, för att ge alla en bra möjlighet att lära känna alla de nya spelarna, inför säsongen.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.