Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”De gick ut och drack massa öl innan match”

I senaste ”Sportklubben” hamnar en helt enastående fotbollsmatch på listan. ”Hur hinner man ens göra åtta mål?”.
Foto: BILDBYRÅN
Foto: KENTA JÖNSSON / BILDBYRÅN

I fjol fick han sparken av Vita Hästen.

I vinter skulle han få sin revansch i Rumänien.

Men nu har coachen Leif Strömberg lämnat klubben. 

– Vi är överens om att jag åker hem och jag hade redan talat om för ledningen att jag ville bort. Det har fungerat för dåligt med mycket runt laget, säger Leif Strömberg till SportExpressen. 

Profilen Leif Strömberg har några tuffa säsonger bakom sig. I fjol fick han sparken av både norska Stjernen Hockey och allsvenska Vita Hästen.

I vinter skulle han uppleva framgång och äventyr med rumänska klubben Gyerguói HK. 

Men på måndagen meddelar klubben på sin Facebooksida att 57-årige Strömberg omedelbart lämnar klubben. Något han själv beskriver som något parterna kom överens om,

Efter en lovande försäsong har inledningen av seriespelet inte alls utvecklats som förväntat. I går blev det förlust 4-9 hemma mot Corona Brasov - och bara tre segrar på nio matcher blev för mycket för de inblandade.

Strömberg är återigen arbetslös.

”Många spelare misskötte sig”

Tufft läge för en tränare som började med flera fina år i Karlskoga, ett par år med Färjestad, några år i Södertälje då han var med och tog SSK upp i högsta serien. 

Foto: JAN DÜSING

Sedan dess har han även haft tränarjobb i Malmö Redhawks och Sundsvall Hockey.

Strömbergs ersättare i rumänska Gyerguói HK blir tills vidare hans assisterande coach Christopher Hamell, som Strömberg plockade med sig från IFK Tumbas juniorlag.

Strömberg är besviken över hur nivån varit när det gäller inställningen hos spelarna i laget.

– Jag kom dit som svensk tränare och ville köra svensk stil. Att spelarna skulle ta ansvar. Det var för många spelare som misskötte sig och tog inte hand om sig själva. Det fanns spelare som gick ut och drack en massa öl innan match och inte var i form dagen efter. För mig är det inte alls okej. Och det hände för många gånger.   

Man är inte så bra hockeyspelare bakis?

– Nej - och jag trodde den tiden var förbi. Det här är vuxna människor som måste ta ansvar för egna handlingar. 

 

LÄS MER: Nära sparkas i KHL - vänder svensken hem till SHL? 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.