Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

"De är jättefarliga – man blir förlamad"

Elina Casell Hjalmarsson i Playmakers. Foto: TV4
1 / 13

NEW YORK. Beskedet kom som en chock – efter tio år i Chicago tvingades NHL-stjärnan Niklas Hjalmarsson till Arizona.

Nu berättar hans fru Elina Casell Hjalmarsson om den tuffa omställningen.

– Vi hittade skorpioner överallt i nya huset, säger hon.

Elina Casell Hjalmarsson är snart tillbaka med andra säsongen av TV4 Play-programmet Playmakers. Och det har hänt en hel del sen sist. Nyligen flyttade familjen till Scottsdale, Arizona, efter att Chicago Blackhawks trejdade Niklas Hjalmarsson till Arizona Coyotes mot Connor Murphy och Laurent Dauphin.

I sin blogg skrev Elina att hon inte kunde sluta gråta när de åkte till Chicago för att packa.

– Nu känns det mycket bättre, säger hon på telefon från Scottsdale. Vi har lärt känna lite folk och jag börjar tänka att det ändå är ganska härligt att vakna upp med strålande sol och blå himmel varenda dag.

Ni fick beskedet att Niklas trejdats på midsommarafton?

– Ja, det var hemskt. Dagen innan ringde Niklas agent och sa ”det finns en möjlighet att de trejdar dig så du måste lista tio lag som du kan tänka dig”. För så var reglerna i hans kontrakt. Men vi trodde verkligen inte att det skulle hända.

Elina säger att både fick en chock när agenten ringde tillbaka för att meddela att det blev Arizona.

– Det så oväntad. Jag blev bara tyst och sen jätteledsen. Vi fick ingen tid att förbereda oss utan hade en vecka på oss att packa, sälja huset och flytta.

Hur högt upp på den där listan var Arizona?

– Inte högt upp kan jag säga. Niklas tycker att det är kul att Oliver Ekman Larsson spelar i laget, men det var inte ens topp fem.

Den där ensamheten du beskriver i programmet när Niklas hela tiden är borta, hur hanterar du den i en ny stad?

– Jag är van efter de här åren, men då var jag gravid och lite mer skör och beroende av stöd så det var extra jobbigt. Men jag är väldigt självständig och det har varit så mycket med nya huset och jobb att den delen varit mindre jobbigt än jag trodde.

 

Niklas Hjalmarsson i Chicagos tröja. Foto: MATT MARTON / AP TT NYHETSBYRÅN

 

I slutet av förra säsongen föddes sonen Oliver. Nu har han hunnit bli sju månader och storebror Theo fyller fyra i vår.

– Det är stor skillnad med två barn, säger Elina. Det tar mer energi och tid men Oliver är världens goaste och Theo älskar att ha en lillebror. Det är jättemysigt, men en stor omställning och man måste planera allt.

Elina är ägare och creative director för sitt eget klädmärke så någon riktig föräldraledighet är det inte tal om.

– Jag är mitt i produktionen av nya kläder. Som alla företagare ibland råkar ut för har jag dealat med en del förseningar i leveransen, men den nya kollektionen lanseras nu i november. I år expanderar jag med en manskollektion också så det känns jättespännande, berättar hon.

Vi måste prata om nya huset också. Hur bor ni nu?

– Huset är byggt som en hästsko runt poolen i ett jättemysigt område. Det är inhägnat så det känns väldigt säkert. Och så har vi ett poolhus som vi använder som gästhus. Vi trivs bra, men i början var det lite jobbigt med alla skorpioner.

"Jag fick panik"

På riktigt? Har ni haft skorpioner inomhus?

– Ja, fem gånger. Och en fågelspindel. Då höll jag på att svimma. Första skorpionen hittade jag i en låda i garderoben men den var död som tur var. Men sen ploppade de upp lite överallt, levande alltså. En dag när jag kom ut ur duschen låg det en på golvet.

Men vänta nu. Är de inte jättefarliga, kan man inte dö?

– De är jättefarliga för barn. Här säger de att vuxna inte dör, men man blir typ förlamad i några dagar för de påverkar nervsystemet. Vi har haft en i köket och handfatet också och sen klev jag barfota på en på kontoret. Då började jag gråta! Svansen var neråt som tur var, så den kunde inte sticka mig.

– Nu har vi haft ett företag här som gjort att de förhoppningsvis inte kan komma in.

Spindeln då?

– Jag satt och jobbade och barnvakten kom in och frågade om det var en leksaksspindel i köket. Det var det inte. Den var enorm, med långa håriga ben. Hon fick ta en sko och döda den för jag fick panik. Det var en bebis, men ändå lika stor som min hand.

Men fy tusan. Ska ni verkligen bo där?

– Nej, exakt. Det finns coyotes också, som är som en mindre varg, så man är ju lite smårädd när man är ute och går. Vi har varnat Theo och sagt att det finns skallerormar också som man måste akta sig för.

 

Elina Casell Hjalmarsson och Sanne Josefson i TV4:s Nyhetsmorgon. Foto: TV4

 

När Elina och Niklas flyttade från Chicago skrev affärstidningen Crain's Chicago Business att paret ville ha motsvarande 26 miljoner kronor för huset. Då ingick en stor trädgård i priset som kom till efter att paret köpt grannhuset för 7,5 miljoner kronor – och rivit det för att få större tomt. Nu berättar Elina att tomten faktiskt finns kvar.

– De som köpte huset hyr tomten i två år och sen får vi se. Husen låg väldigt tätt och det bredvid var ett ruckel så vi köpte det eftersom vi värdesatte att ha en stor trädgård för barnens skull och för att kunna spela innebandy.

Lever ni lyxigt?

– Nej, vi lever nog väldigt normalt om man jämför med många andra i branschen. Men det är en fördel så klart att inte behöva tänka på vad man köper för mat till exempel eller om man vill gå ut och äta.

Det nya säsongen av Playmakers har premiär 27 november och sista delen av inspelningen pågår fortfarande för fullt. Den här gången kommer tittarna också få se Niklas, avslöjar Elina.

– Det blir roligt att visa lite mer av vår relation och hans personlighet. Han ville inte vara med första gången för att vi inte visste hur programmet skulle bli, men när vi fick se det och kände att det var en rättvis bild så blev han mer bekväm.

Kraven på TV4 inför nya säsongen

Hade du några särskilda krav för att ställa upp igen?

– Ja, jag lägger ju ner mycket tid och visar mycket av vårt privatliv och eftersom programmet blev så populärt ville jag ha mer betalt. Och så ville jag vara med i produktionsdelen så man har lite mer att säga till om.

Du skrev i bloggen nyligen att du blev uppdragen på scen i Las Vegas under en stripshow. Är det något vi kommer att få se?

– Ja, jag tror det. Jag överraskade mina kompisar med en resa till Vegas eftersom det var så länge sedan vi åkte i väg och gjorde något roligt. Vi hade hört talas om Magic Mike liveshow med manliga strippor, men det var inte så extremt som man kan tro, mer som en dansshow med bara överkroppar. Men självklart – av alla i publiken så drar de upp mig på scen. Efteråt var det lite kul för den där strippan… Eller nej förresten, det får ni se i programmet.

 

LÄS MER: NHL – matcher i dag, matcher i tv, resultat och statistik

 

Nånting säger mig att den delen inte klipps bort.

– Nej, det klippet får jag nog leva med.

Jag måste fråga en annan sak: är det sant att du fick veta att Niklas var hockeyproffs genom en Expressen-löpsedel?

– Ja, faktiskt. Vi gick på stan och så var det en bild på honom och någonting om att han gjort ett avgörande mål och jag bara ”men är inte det där du?” Han sa: ”Ehh, ja det är ju mitt jobb”. Vi hade dejtat i tre, fyra veckor och hade aldrig pratat om det. Jag vet att det låter jättedumt men jag hade ingen aning om att man kunde jobba med hockey. Jag hade tänkt på det som en hobby så jag var mest av allt förvånad.

Du har tidigare berättat att du kallats ”golddigger”. Det känns ju ännu mer fördomsfullt och orättvist när man vet hur det gick till. 

– Ja, det var en anledning att jag ville vara med i serien för att visa att vi är som alla andra bara att vi råkat bli kära i någon med ett annorlunda yrke. Man känner ofta att man måste förklara sig och att folk har förutfattade meningar.

Hur intresserad är du av hockey nu?

– Om jag ska vara ärlig så har jag aldrig varit en sån som tittar på matcher om inte Niklas spelar. Men det är i alla fall lite roligare nu när man har lärt känna många av spelarna.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!