Foto: HENNING BAGGER / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅNFoto: HENNING BAGGER / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
 Foto: HENNING BAGGER / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Foto: HENNING BAGGER / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅNFoto: HENNING BAGGER / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
 Foto: HENNING BAGGER / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Foto: HENNING BAGGER / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅNFoto: HENNING BAGGER / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
 Foto: HENNING BAGGER / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Danmark vann igen – VM-succén fortsätter

Publicerad

Succén fortsätter för Danmark i hockey-VM. I dag besegrade man Norge med 3-0 – alla mål gjorda i powerplay – ett resultat som innebär att man kommer allt närmre ett slutspel.

Man besegrade Tyskland med 3-2 i premiärmatchen. Därefter föll man två gånger mot tungviktarna USA och Kanada – innan man under onsdagen skrällde och vann med 3-2 mot Finland.

I dag tog Danmark en ny viktig vinst när man på hemmaplan i Herning besegrade Norge med 3-0.

– Vi är lite för nervösa och har lite för mycket respekt i början, men arbetar oss sen in i matchen. I tredje perioden spelar vi smart. Vi jagar inte efter något utan spelar bara på säkerhet. Jag tycker att det var en bra match av oss, säger den danska lagkaptenen Peter Regin till danska TV2, enligt BT.

 

LÄS MER: Connor McDavids råd till Rasmus Dahlin 

 

Danmark nära kvartsfinal

Det danska laget spräckte nollan genom Nicklas Jensen i den första perioden efter en omdebatterad tvåminutare mot Norge. 

Jensen drygade sedan ut ledningen till 2-0 sju minuter in i andra i spel fyra mot fem, innan Fredrik Storm knappt tio minuter senare styrde in matchavgörande 3-0 – även denna gång i powerplay. 

Vinsten är Danmarks tredje i mästerskapet och innebär att man kommer allt närmre att ta en av de eftertraktade slutspelsplatserna.

– Det är så häftigt. Många av de här grabbarna är stora internationella stjärnor och vana vid att spela inför en stor publik. Det är kul att hockey-Danmark börjar få upp ögonen för att vi har några spelare som är bland de bästa i världen, säger Peter Regin till TV2.

 

LÄS MER: Hockey-VM 2018 – tv-tider och kanaler

LÄS MER: Allt du behöver veta om hockey-VM 2018

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag