Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Danmark vann igen – VM-succén fortsätter

Foto: HENNING BAGGER / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Foto: HENNING BAGGER / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Foto: HENNING BAGGER / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Succén fortsätter för Danmark i hockey-VM. I dag besegrade man Norge med 3-0 – alla mål gjorda i powerplay – ett resultat som innebär att man kommer allt närmre ett slutspel.

Man besegrade Tyskland med 3-2 i premiärmatchen. Därefter föll man två gånger mot tungviktarna USA och Kanada – innan man under onsdagen skrällde och vann med 3-2 mot Finland.

I dag tog Danmark en ny viktig vinst när man på hemmaplan i Herning besegrade Norge med 3-0.

– Vi är lite för nervösa och har lite för mycket respekt i början, men arbetar oss sen in i matchen. I tredje perioden spelar vi smart. Vi jagar inte efter något utan spelar bara på säkerhet. Jag tycker att det var en bra match av oss, säger den danska lagkaptenen Peter Regin till danska TV2, enligt BT.

 

LÄS MER: Connor McDavids råd till Rasmus Dahlin 

 

Danmark nära kvartsfinal

Det danska laget spräckte nollan genom Nicklas Jensen i den första perioden efter en omdebatterad tvåminutare mot Norge. 

Jensen drygade sedan ut ledningen till 2-0 sju minuter in i andra i spel fyra mot fem, innan Fredrik Storm knappt tio minuter senare styrde in matchavgörande 3-0 – även denna gång i powerplay. 

Vinsten är Danmarks tredje i mästerskapet och innebär att man kommer allt närmre att ta en av de eftertraktade slutspelsplatserna.

– Det är så häftigt. Många av de här grabbarna är stora internationella stjärnor och vana vid att spela inför en stor publik. Det är kul att hockey-Danmark börjar få upp ögonen för att vi har några spelare som är bland de bästa i världen, säger Peter Regin till TV2.

 

LÄS MER: Hockey-VM 2018 – tv-tider och kanaler

LÄS MER: Allt du behöver veta om hockey-VM 2018

Annons:

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!